fbpx

Discuții între Platforma DA și PLDM privind crearea unui bloc electoral? Ce spune deputatul Moțpan

Reprezentanții Platformei DA și ai Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) au purtat discuții în ultima perioadă, însă crearea unui bloc electoral în vederea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie este exclusă. Cel puțin așa a declarat vicepreședintele Platformei DA, Chiril Mopțan, invitat marți seara la emisiunea „Întreabă Ghețu” de la TV8.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui, declarația recentă a liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi, care spunea că cele două formațiuni vor bate palme, este o „invenție”.

Am discutat acest subiect la partid. Nu vedem nicio șansă de a merge cu cineva în bloc”, a precizat Chiril Moțpan.

Suntem în perioadă pre-electorală. Dar noi întotdeauna am fost pentru unitatea forțelor de dreapta. Da, cineva din Platforma DA a purtat niște discuții cu unii reprezentanți din PLDM, dar nu chiar în formula în care spuneți dumneavoastră”, a spus acesta.

Deputatul afirmă că în interiorul formațiunii se discută mai multe scenarii: „Unul dintre acestea e că Platforma DA se poate prezenta la alegeri ca personalitate politică, acceptând în ea și unele persoane integre, de pe alte platforme, și care ar aduce plus valoare”.

Amintim că liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a anunțat despre crearea unui bloc electoral cu partidul „Patria”. Blocul electoral va purta numele politicianului și este, deocamdată, singura structură politică anunțată de acest fel.

Articole asemănătoare

Back to top button