fbpx

„Să nu mai trăim 14 zile cu un președinte expirat”. Platforma DA: Sandu să fie învestită în funcție imediat după validarea mandatului

Nu există motive pentru care Republica Moldova să aibă încă 14 zile un președinte expirat și dezechilibrat, susțin fruntașii Platformei DA, care propun ca președinta aleasă, Maia Sandu, să fie învestită în funcție imediat după data de 10 decembrie, atunci când Curtea Constituțională ar urma se expună asupra validării mandatului acesteia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Declarațiile au fost făcute în condițiile în care mandatului președintelui în exercițiu, Igor Dodon, expiră în jurul datei de 24 decembrie curent.

„Planul Platformei DA”

Potrivit vicepreședintelui formațiunii, Alexandru Slusari, planul „pentru depășirea acestui dezmăț Șordon este unul simplu”:

„1. Joi, 10 decembrie, va fi validat de către Curtea Constituțională mandatul doamnei Sandu.
2. Tot joi să fie anunțat un protest masiv. După decizia CC poporul pașnic să meargă la Guvern și să obțină demisia Guvernului Chicu. Atunci calea spre anticipate este deschisă.
3. În aceeași zi sau maximum vineri, 11 decembrie, Președintele validat să depună jurămăntul în Parlament. După 10 decembrie nu există nici un motiv politic sau juridic ca țara să mai trăiască 14 zile cu un președinte expirat și dezechilibrat cu numele Dodon”.

„Sunt ultimele zbateri ale unei oligarhii politice”

Nu putem lăsa ca voința oamenilor pentru democrație, stat de drept, prosperitate și relații bune cu partenerii externi să fie călcată în picioare de o putere scăpată de sub control. Sunt ultimele zbateri ale unei oligarhii politice împotriva căreia luptăm din 2015, iar victoria va fi de partea noastră, pentru că noi suntem mereu de partea adevărului”, a scris președintele formațiunii, Andrei Năstase, pe pagina sa de Facebook.

Țara nu are motive și nici datoare nu îi este cu nimic lui Igor Dodon ca să aștepte data de 24 decembrie. În continuare președintele nou ales discută cu fracțiunile parlamentare și partidele politice despre situația din țară, despre necesitatea depășirii crizei sanitare și economice și cea mai potrivită modalitate de a dizolva acest Parlament”, spune fostul ministru de Interne.

Potrivit lui Năstase, „președintele încă în funcție, dar și în agonie, împreună cu partidul său nu vor să accepte că moldovenii nu îi mai vor, așa că s-au apucat de jocuri de culise pentru a fi siguri că păstrează toată puterea și fac tot ce-și doresc, chiar dacă acest lucru înseamnă slăbirea țării și batjocură față de oameni”.

„Am avut un festival al mafiotizării Parlamentului”

Potrivit lui Andrei Năstase, joi și vineri a avut loc „un festival al mafiotizării Parlamentului”.

„Atentatele grosolane ale majorității toxice a lui Dodon la Constituție, la bazele democrației și a statului de drept, la limba și identitatea noastră, la securitatea și economia națională, la relațiile strategice ale țării cu România, UE și SUA trebuie și pot fi curmate în Parlament, la Curtea Constituțională și în stradă. Experiența ultimilor ani de luptă și muncă în care am reușit să păstrăm liniștea și pacea, să nu admitem violențele râvnite de regimul oligarhic, să obținem o bună parte din cele scontate, ne obligă în continuare la o solidă conjugare de eforturi, la curaj, la asumare deplină și un plan coerent de acțiuni. Nu mai e cum a fost pe timpul lui Plahotniuc. Cei ce azi se dau lei, Dodon și Șor, nu-s decât niște șoricei. Avem un președinte ales cu votul unei majorități fără precedent în fața căruia nu trebuie să crâcnească nimeni.

Planul Platformei DA pentru declanșarea alegerilor anticipate în contextul ultimelor tentative de capturare a statului, de promovare a unei politici fiscale antisociale și de federalizare a Moldovei presupune ca în ziua validării mandatului noului președinte (10 decembrie) să se anunțe un protest de amploare sau chiar greva generală, însoțită de un protest masiv la Guvern și la președinție cu cererea și obținerea pașnică a demisiei imediate a președintelui Dodon și premierului Chicu”, a mai scris Năstase.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button