fbpx

video | Platforma DA anunță un protest la Consiliul Concurenței: Prețurile cresc galopant, înțelegerile de cartel continuă, iar statul nu întreprinde nimic

Platforma DA anunță un protest la Consiliul Concurenței pentru ziua de luni, 7 iunie, ora 11:00. Potrivit formațiunii, care îndeamnă cetățenii „să stopeze acest dezmăț al prețurilor care cresc galopant”, înțelegerile de cartel privind majorările nejustificate ale prețurilor la carburanți continua nestingherit, iar instituțiile abilitate ale statului nu întreprind nimic pentru a controla procesul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Se spune că avem piață liberă, dar în realitate 5-6 agenți economici se înțeleg între dânșii asupra prețurilor la produsele agricole, la produsele chimice, la carburanți, și cetățenii sunt puși în fața faptului împlinit. Sub paravanul economiei de piață se produc furturi mari și noi trebuie să stopăm acest dezmăț”, a declarat Alexandr Slusari, președintele fracțiunii parlamentare a Platformei DA.

Conform acestuia, în ultima jumătate de an prețurile la carburanți au fost majorate de șase ori absolut nejustificat, cea mai mare problemă fiind acordurile de cartel.

Trăim prost pentru agențiile statului nu funcționează”, a adăugat deputatul Platformei DA, Igor Munteanu. Acesta a menționat că nu este vorba doar de Consiliul Concurenței, amintind că doar într-un singur an – 2020 – petroliștii au încasat 200 milioane de lei pentru că nu au modificat prețurile la produsele petroliere, iar Parlamentul nu a fost capabil să cheme agențiile de reglementare la răspundere.

Unele fracțiuni parlamentare au „oamenii lor” în aceste agenții și au dorit să-I cruțe. Socialiștii, partidul Șor sunt cei care le-au protejat, le-au fost umbrella de protecție. Noi, însă, am reușit să punem Curtea de Conturi să verifice cum cheltuie banii aceste agenții de reglementare, cum își planifică câte 40 milioane de lei bugetul, ca, până la urmă, să nu avem niciun rezultat în beneficiul oamenilor. Mergem la protest luni, astfel, încât să stopăm aceste abuzuri! Fapta bună ne adună!”, a spus Igor Munteanu.

Articole asemănătoare

Back to top button