fbpx

Un deputat susține că SIS a ridicat imaginile de la întâlnirea dintre Popov și Lupașcu: Va cere Procuraturii să investigheze legalitatea acțiunii

Deputatul Grigore Novac susține, citând informații neoficiale, că imaginile video apărute în presă despre întîlnirea vice-procurorului general, Ruslan Popov, și Boris Lupașcu, numit vinerea trecută judecător la Curtea Constituțională de către Parlament (n. r. – decizie declarată neconstituțională de către CC), au fost ridicate de la benzinărie de către Serviciul Informații și Securitate (SIS).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Socialistul spune că se va adresa Procuraturii Generale cu solicitarea de investigare a „acțiunilor de filaj politic din partea SIS. De asemenea, voi cere Serviciului de Informație și Securitate să explice în ce bază legală au efectuat acest filaj și care a fost motivul ridicării imaginilor video de la camerele de supraveghere din benzinărie”.

„Moldova se transformă într-un stat dictatorial, în care serviciile speciale filează oponenții politici ai Maiei Sandu, dar și pe demnitari publici incomozi”, opinează parlamentarul.

Vezi și: „Întâlnirea a fost accidentală”. PG, despre imaginile în care apare Lupașcu și adjunctul procurorului general

„Prin decizia de ieri a Curții Constituționale, Serviciul de Informație și Securitate a rămas sub controlul Maiei Sandu, iar astăzi am văzut primele „roade” ale activității acestui serviciu. Avem confirmarea informațiilor, deocamdată neoficial, că îmaginile video apărute în presă, despre întîlnirea vice-procurorului general, Ruslan Popov și Boris Lupașcu, numit vinerea trecută judecător la Curtea Constituțională, au fost ridicate de la benzinărie de către Serviciul Informații și Securitate.

Este clar scopul lansării în spațiul public a acestor imagini, de la o întâlnire întîmplătoare la o stație PECO. Însă vrem să aflăm rolul SIS în filajul unui judecător al Curții Constituționale și a procurorului general-adjunct”, a scris acesta pe Facebook.

„Mai știm că acest filaj a fost făcut la indicația Maiei Sandu, căreia se subordonează direct SIS. Ulterior, imaginile ridicate de această instituție au ajuns la o redacție media pro-prezidențială, ceea ce doar confirmă faptul că serviciile secrete moldovenești sunt folosite de Maia Sandu în lupta politică.

Pornind de la aceasta, voi sesiza astăzi Procuratura Generală să investigheze legalitatea acțiunilor de filaj politic din partea SIS. De asemenea, voi cere Serviciului de Informație și Securitate să explice în ce bază legală au efectuat acest filaj și care a fost motivul ridicării imaginilor video de la camerele de supraveghere din benzinărie”, se mai arată în mesajul lui Grigore Novac.

Vezi și: Litvinenco, despre reacția PG la întâlnirea lui Popov și Lupașcu: Este o scuză foarte neinspirată, înainte găseau mai bune

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button