fbpx

„Întâlnirea a fost accidentală”. PG, despre imaginile în care apare Lupașcu și adjunctul procurorului general

Procuratura Generală (PG) confirmă întâlnirea dintre adjunctul procurorului general, Ruslan Popov și Boris Lupașcu, care a fost votat de majoritatea PSRM-Pentru Moldova în funcția de judecător la Curtea Constituțională. Potrivit PG, interacțiunea celor doi a avut loc în urma unei întâlniri accidentale. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În același timp, instituția precizează cei doi se cunosc de mai mulți ani, în condițiile în care au activat împreună în cadrul organelor Procuraturii.

„Întâlnirea între Ruslan Popov și Boris Lupașcu a avut loc pe 25 aprilie 2021 și a fost una accidentală, într-un local public, la o stație PECO din capitală, în care cei doi au comunicat în timp ce au servit o cafea”, se arată într-un comunicat al PG.

„Interdicții limitative de comunicare între cei doi nu existau, or, la acel moment, Boris Lupașcu nu era parte a vreunei lucrări pendinte la Procuratură”, se mai arată în comunicat.

În același timp, Procuratura Generală, susține cp adresarea deputaților Sergiu Litvinenco și Virgiliu Pâslariuc prin care solicitau examinarea pretinselor fapte de uzurpare a puterii de stat și tragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate a fost recepționată, fiind dispusă examinarea celor invocate într-un regim prioritar.

Citește și: Adjunctul procurorului general și Boris Lupașcu și-ar fi dat întâlnire la o stație de alimentare în weekend. Ofițerul neagă întrevederea

Amintim că, vineri, PSRM și Pentru Moldova au votat anularea decretului prin care Domnica Manole a devenit judecătoare la Înalta Curte și au susținut numirea lui Lupașcu în calitate de magistrat. Ulterior, CC a suspendat deciziile, iar marți le-a declarat neconstituționale.

Cu puțin timp înainte de a începe ședința în care se examina sesizarea, însă, Boris Lupașco a anunțat că își retrage mandatul. De menționat este și faptul că luni Procuratura Generală anunța printr-un comunicat că adresarea deputaților din PAS se va examina în ordine prioritară și în regim de urgență.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button