fbpx

Litvinenco, despre reacția PG la întâlnirea lui Popov și Lupașcu: Este o scuză foarte neinspirată, înainte găseau mai bune

Reacțiile vizavi de posibila întâlnire dintre adjunctul procurorului general, Ruslan Popov și Boris Lupașcu, care a fost votat de majoritatea PSRM-Pentru Moldova în funcția de judecător la Curtea Constituțională. După explicația PG, Sergiu Litvinenco s-a arătat nemulțumit de argumentarea Procuraturii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deputatul consideră că cele invocate de PG reprezintă „o scuză foarte neinspirată”, menționând că „înainte găseau mai bune”.

„Este o scuză foarte neinspirată. Înainte găseau mai bune. Am expediat și am făcut publică sesizarea sâmbătă, pe 24 aprilie, şi, imediat, a apărut în presă și în știri. Adică se știa bine despre ea, inclusiv – sunt sigur de asta – de către cei doi protagoniști ai ”întâlnirii accidentale” de 40 de minute.

Întâlnirea dintre ei a avut loc, conform datei de la camera, în ziua de duminică, 25 aprilie, adică după ce a devenit publică sesizarea, astfel încât orice referire la recepționarea ei în ziua de luni este foarte stângace.

De aceea, rămân ferm convins, că procurorul general adjunct trebuie să-şi dea demisia, dar și să dea explicaţii publice, care a fost obiectul discuţiei. Din păcate, printr-un astfel de comunicat, credibilitatea procuraturii nicidecum nu are cum să se îmbunătățească”, a scris deputatul PAS.

Adjunctul procurorului general, Ruslan Popov și Boris Lupașcu, care a fost votat de majoritatea PSRM-Pentru Moldova în calitate de judecător la Curtea Constituțională, și-ar fi dat întâlnire la o stație de alimentare pe 25 aprilie. Popov ar fi negat întâlnirea cu Lupașcu.

Ulterior, deputații Sergiu Litvinenco și Virgiliu Pâslariuc s-au adresat PG, solicitând examinarea pretinselor fapte de uzurpare a puterii de stat și tragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate a fost recepționată, fiind dispusă examinarea celor invocate într-un regim prioritar.

Miercuri dimineață, PG a confirmat întâlnirea dintre adjunctul procurorului general, Ruslan Popov și Boris Lupașcu, spunând că interacțiunea celor doi a avut loc în urma unei întâlniri accidentale.

Amintim că, vineri, PSRM și Pentru Moldova au votat anularea decretului prin care Domnica Manole a devenit judecătoare la Înalta Curte și au susținut numirea lui Lupașcu în calitate de magistrat. Ulterior, CC a suspendat deciziile, iar marți le-a declarat neconstituționale.

Cu puțin timp înainte de a începe ședința în care se examina sesizarea, însă, Boris Lupașco a anunțat că își retrage mandatul. De menționat este și faptul că luni Procuratura Generală anunța printr-un comunicat că adresarea deputaților din PAS se va examina în ordine prioritară și în regim de urgență.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button