fbpx

update | Ion Ceban a câștigat alegerile pentru primăria Chișinău în primul tur, după numărarea tuturor voturilor

(update 09.10)  După numărarea tuturor voturilor, Ion Ceban câștigă din primul tur. Pentru el au votat 132.802 chișinăuieni sau 50.62% din cetățenii cu drept de vot.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Lilian Carp acumulează 28.23% (74.074 de voturi)

 


În această dimineață, Ceban a postat un mesaj pe rețelele sociale, unde se anunța câștigător al funcției de primar de Chișinău.

Conform datelor preliminare – MAN a câștigat în Chișinău. Aduc sincere mulțumiri tuturor locuitorilor, din numele meu și al echipei.

Au fost manipulări, trișări și multe încercări de a frauda alegerile, în folosul partidului de la guvernare.

A fost cel mai lung proces de numărare al voturilor, din toate scrutinele din ultimii ani. După calculele noastre, minim 51% din voturile exprimate în municipiu, trebuiau să fie pentru Primarul General și 34 la sută – pentru MAN în CMC. Vom publica toate procesele verbale.

Muncim și la această oră și mulțumesc reprezentanților MAN, prezenți la secțiile de votare, care au monitorizat procesul electoral și cel de numărare al voturilor”, a scris Ceban.

Vezi și: Cum va arăta viitorul CMC și cine va avea cei mai mulți consilieri

(update 07:48) Rezultate preliminare. Ion Ceban a câștigat alegerile pentru funcția de primar al capitalei, din primul tur, arată datele după prelucrarea a 304 procese verbale din 305.

Astfel, Ceban a obținut 50,58% din voturile chișinăuienilor. Principalul său contracandidat, Lilian Carp, a obținut 28,27%.

(update) Urmărește ÎN DIRECT rezultatele alegerilor din mun. Chișinău:

(update 22:21) Ion Ceban conduce după procesarea a 11 procese verbale (din 305). Pe locul doi este candidatul PAS, Lilian Carp.

Știrea inițială:

Primarul actual al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a acumulat cele mai multe voturi la alegerile locale din capitalată, desfășurate astăzi. Potrivit primelor rezultate prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC), edilul a obținut 56,82% din voturi. Liderul MAN a fost urmat de candidatul PAS, Lilian Carp, care a acumulat 22,69% din sufragii. Aceste rezultate sunt după procesarea a 5 procese verbale din 305.

Prezența înregistrată la scrutin a fost de 41,40%.

Astăzi, 5 noiembrie, în Republica Moldova au loc alegerile locale generale, în cadrul cărora urmează a fi aleși 898 de primari și 11.058 de consilieri locali, dintre care 9.972 sătești (comunali), orășenești, municipali și 1.086 raionali/municipali la Chișinău și Bălți. Secțiile de votare au fost deschise în perioada 7:00-21:00. 28 de concurenți au concurat pentru mandatul de primar general al municipiului Chișinău.

Articole asemănătoare

Back to top button