fbpx

Șor îl acuză pe ambasadorul UE la Chișinău de imixtiune în treburile interne ale R. Moldova. Replica diplomatului

Schimb acid de replici între Ilan Șor și ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Janis Mazeiks. Politicianul spune că reprezentantul UE la Chișinău ar trebui să fie declarat persona non-grata, pentru implicare în treburile interne ale ţării. La rândul său, diplomatul a venit cu o replică.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Mă întreb ce forțe l-au obligat pe ambasadorul UE, Jānis Mažeiks, să arunce cu noroi în politicienii moldoveni. Pentru cei care nu știu, acesta a decis să se amestece în treburile interne ale țării mele și i-a numit pe cei mai altruiști și onești politicieni din echipa mea și din Partidul „Șansă” „grup infracțional organizat”, a scris Șor pe o rețea de socializare.

„Se pare că, în timpul Maiei Sandu, în Moldova apar niște legi noi nescrise – ambasadorii străini deja decid ce partide ar trebui să participe la alegeri, ce decizii ar trebui să ia poporul nostru și cine sunt criminali la noi.

Mažeiks și oamenii lui ar trebui să fie imediat declarați persona non-granta. Ei abuzează de statutul lor pentru a influența situația politică de la noi sub pretextul „sprijinirii democrației”, dar de fapt îi încalcă fundamentele”, a adăugat Ilan Șor.

„Este îmbucurător să văd că un infractor condamnat vrea să plec din Republica Moldova”

În replică, ambasadorul UE în Republica Moldova i-a propus lui Șor să se întoarcă în Moldova, „unde își poate petrece următorii 15 ani fără să își schimbe locația”.

„Este îmbucurător să văd că un infractor condamnat vrea să plec din Republica Moldova. Înseamna că facem exact ceea ce trebuie, ajutând statul să scoată banii murdari din politica moldovenească.

Oricum, sunt sigur că mulți moldoveni și-ar dori ca „cel mai altruist și onest politician” să revină în Moldova, unde își poate petrece următorii 15 ani fără să-și schimbe locația”, a reacționat ambasadorul.

Amintim că Ilan Șor a fost condamnat de Curtea de Apel la 15 ani de închisoare, în dosarul „Frauda Bancară”.

Articole asemănătoare

Back to top button