fbpx

„Se vorbește prin târg, dar cred că este și logic”. Filip crede că premierul Chicu va demisiona la 24 decembrie

Liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM) crede că premierul Ion Chicu va demisiona pe data de 24 decembrie, zi în care președinta aleasă, Maia Sandu, ar urma să depună jurământul în funcția de președinte a Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, Pavel Filip spune că Guvernul va demisiona până la învestirea Maiei Sandu.

Cred că Guvernul Chicu o să demisioneze la data de 24 decembrie. Se vorbește prin târg, dar cred că este și logic acest lucru”, a spus acesta, invitat miercuri seara la emisiunea „Secretele puterii” de la Jurnal TV.

Potrivit lui Filip, acesta ar fi un pas responsabil, întrucât în cel mai scurt timp, în opinia sa, ar trebui să fie organizate alegeri parlamentare anticipate. Totodată, democratul s-a arătat sigur că formațiunea pe care o conduce ar accede din nou în Parlament.

Eu sunt de acord cu alegerile anticipate. Acest Parlament nu poate fi respectat de cetățeni, luând în calcul ce avem în prezent, unii deputați reușind să treacă prin trei formațiuni politice. Eu cred că noi și acum o să intrăm în Parlament. De multe ori a fost cântat prohodul Partidului Democrat”, a mai spus fostul premier.

Citește și: Dodon afirmă să socialiștii nu vor vota demisia Guvernului: Nici opoziția nu vrea să-l demită

Amintim că în cadrul unui protest desfășurat în centrul capitalei la 6 decembrie și susținut de mai multe partide politice (printre care PAS, DA, PDM, PN Pro Moldova, PLDM, PUN, UNIREA), a fost cerută demisia imediată a premierului Ion Chicu.

Liderul PN, Renato Usatîi, a declarat că Ion Chicu urmează să-și dea demisia în weekend-ul protestului, lucru care nu s-a adeverit.

La scurt timp după protest, președinta aleasă, Maia Sandu a declarat că PAS ar putea depune o moțiune de cenzură în Legislativ, dacă premierul nu va demisiona în următoarele zile.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button