fbpx

Dodon afirmă să socialiștii nu vor vota demisia Guvernului: Nici opoziția nu vrea să-l demită

Liderul neformal al PSRM susține că deputații socialiști nu vor vota pentru demiterea Guvernului Chicu, în cazul în care o moțiune de cenzură va fi propusă în plenul Parlamentului. Mai mult, Igor Dodon consideră că nici opoziția nu-și dorește demiterea Executivului, referindu-se în special la PAS.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dacă ați strigat „Jos Guvernul!”, de ce nu ați înaintat moțiune de cenzură? Ei nu vor demisia Guvernului. Dar PSRM nu poate să voteze pentru demisia Guvernului pe care l-a instalat. În schimb, democrații ar vota demisia Guvernului”, a declarat Igor Dodon, invitat la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Acesta a calificat poziția oponenților politici drept „foarte stranie”.

Ei nu vor să dea jos Guvernul Chicu. Vor să-și asume pațial responsabilitatea. Maia Sandu să stea în funcția de președinte și în fiecare zi să facă declarații că acolo sau în altă parte se lucrează rău. Iar Guvernul Chicu să țină în spate, până la primăvară sau vară, situația dificilă din țară. Cred că ăsta e scopul lor”, a spus șeful statului în exercițiu.

Comentând posibilitatea înaintării unui candidat fictiv la funcția de premier (n. r. – în eventualitatea demiterii Guvernului Chicu), pentru ca acesta să nu fie votat și să cauzeze, într-un final, dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, Igor Dodon a opinat că „nu trebuie de jucat de-a țara”.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button