fbpx

Reacția lui Litvinenco, după anunțul lui Ceban: „Reputația în politică nu ți-o face judecata”

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a comentat anunțul primarului municipiului Chișinău, Ion Ceban, că-l va ataca în judecată pe el și pe premierul Natalia Gavrilița. Acesta susține că astfel de acțiuni demonstrează „frustrare”, iar „reputația în politică nu ți-o face judecata”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Ion Ceban se pare că a revenit la vechile practici de pe timpul când era în PSRM – de a da in judecată oponenții politici pentru lezarea propriei imagini. E semn de frustrare. Reputația în politică nu ți-o face judecata, dar acțiunile proprii. În conferinta de presă pe marginea anunțului autorităților americane nu i-am menționat numele. Dar primarul tot s-a simțit lezat. Oare nu de aceea că a citit documentul unde negru pe alb sunt indicați beneficiarii politici ai acțiunilor celor sancționați și grupul său era printre ele? Asta e problema lui, nu a mea. Și în general, Ceban trebuia să se gândească la reputație atunci când a acceptat, precum se menționează în document, sprijinul unor exponenți de-ai Kremlinului, nu acum. Acum e cam târziu”, a scris ministrul Justiției pe pagina sa de Facebook.

Amintim că vineri, 28 octombrie, edilul capitalei, Ion Ceban, a declarat că îi va acționa în judecată pe Natalia Gavrilița și pe Sergiu Litvinenco. Edilul spune că drept despăgubiri va cere ca cei doi să măture Piața Marii Adunări Naționale timp de un an de zile.

Reacția lui Ceban vine după ce prim-ministra Natalia Gavrilița și ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, în cadrul unui briefing de presă susținut în seara de 26 octombrie, au anunțat că edilul ar fi fost inclus în lista sancțiunilor SUA.

Menționăm că ambasadorul SUA în R. Moldova Kent D. Logsdon a anunțat că SUA impun sancțiuni împotriva a 21 de persoane și entități implicate în acte de corupție în R. Moldova. Printre acestea se numără Vladimir Plahotniuc, Ilan Șor și mai multe persoane asociate acestora. 

Articole asemănătoare

Back to top button