fbpx

Ceban îi atacă în judecată pe Gavrilița și Litvinenco: „Vom cere să măture PMAN timp de un an de zile”

Primarul capitalei Ion Ceban îi va acționa în judecată pe Natalia Gavrilița și pe Sergiu Litvinenco. Edilul spune că drept despăgubiri va cere ca cei doi să măture Piața Marii Adunări Naționale timp de un an de zile.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Reacția lui Ceban vine după ce prim-ministra Natalia Gavrilița și ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, în cadrul unui briefing de presă susținut în seara de 26 octombrie, au anunțat că edilul ar fi fost inclus în lista sancțiunilor SUA.

„M-au acuzat direct și au zis că sunt în lista acelor persoane și entități sancționate, ceea ce nu este adevărat. Au dus lumea în eroare intenționat și vădit este un abuz de putere, deoarece se folosesc de funcțiile pe care le au și declară toate prostiile care le trec prin cap pentru a denigra oamenii.

Vom depune cerere prealabilă de chemare în judecată a Premierului Natalia Gavriliță și ministrului Justiției Sergiu Litvinenco. 

Drept despăgubiri, vom cere ca Natalia Gavilița și Sergiu Litvinenco să mături PMAN un an de zile”, a declarat Ceban.

Amintim că ambasadorul SUA în R. Moldova Kent D. Logsdon a anunțat că SUA impun sancțiuni împotriva a 21 de persoane și entități implicate în acte de corupție în R. Moldova. Printre acestea se numără Vladimir Plahotniuc, Ilan Șor și mai multe persoane asociate acestora. 

Și președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj după anunțul SUA privind sancționarea celor 21 de persoane și entități pentru corupție. Potrivit ei, „vor fi exemplu pentru justiția din R. Moldova”.

Articole asemănătoare

Back to top button