fbpx

Președintele Platformei DA critică majorarea taxelor în justiție: O logică proastă

Președintele partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău, a criticat proiectul legii taxei de stat, votat pe 29 decembrie 2022 de către deputați, conform căruia se propune introducerea noțiunii de „taxă de timbru” – suma percepută la contul instanței de judecată de la persoanele fizice și juridice pentru toate cauzele civile de contencios administrativ, precum și pentru contestațiile împotriva procesului-verbal și deciziilor agenților constatatori în procesele contravenționale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mulțumim că nu puneți oamenii să plătească și pentru aerul din judecătorii, sau vreo taxă pentru așteptatul în hol, o taxă pentru a sta pe scaun: plătești 500 lei, stai pe scaun, nu plătești – stai în picioare”, a scris Plîngău pe rețelele de socializare.

Dinu Plîngău este de părerea că acest proiect de lege nu îi va deranja pe milionarii fugari din Republica Moldova să achite pentru amânarea proceselor.

O logică mai proastă nici că se putea de inventat. Nu, dragii noștri deputați, taxele astea nu vor lovi în fugari, ci în cei și așa săraci care vor încerca să caute dreptate în instanță, fugarii vor plăti și sute de mii cu bon și fără doar să amâne procesele”, a scris Dinu Plîngău pe pagina sa de Facebook.

Mai mult, politicianul se referă la taxele introduse în domeniul justiției, care, potrivit lui, vor lovi asupra persoanelor „și așa sărace, dar care vor încerca să caute dreptate în instanță

.

Articole asemănătoare

Back to top button