fbpx

Oficialii R. Moldova, solidari cu Ucraina, după tregedia în care a decedat conducerea MAI: Dacă n-ar fi fost război, acest lucru nu s-ar fi întâmplat

Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, președintele Parlamentului, Igor Grosu, dar și ministra Afacerilor interne, Ana Revenco, au venit cu mesaje de condoleanțe pentru Ucraina, după tragedia, în urma căreia a decedat întreaga conducere a Ministerului Afacerilor Interne. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Am aflat cu multă tristețe vestea prăbușirii unui elicopter în regiunea Kiev. Ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei și colegi de ai săi, precum și civili, inclusiv copii, au căzut victime acestei tragedii.
Adresez, în numele Guvernului Republicii Moldova și al meu personal, cele mai sincere condoleanțe Guvernului și poporului ucrainean. Sunt cu gândul la familiile îndoliate. Celor răniți le urez o recuperare rapidă”, a scris prim-ministra, Natalia Gavrilița, pe rețelele de socializare.
Și președintele Parlamentului, Igor Grosu, a venit cu un mesaj în care și-a exprimat îndurerarea.
O nouă veste tragică de la Kiev, 18 persoane au decedat și cel puțin 29 de răniți după ce un elicopter a căzut peste o grădiniță din Brovari, o suburbie a capitalei Ucrainei. Toate cele 9 persoane aflate la bord, printre care Ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei, Denis Monastîrski, primul său adjunct, Evgeni Enin, și secretarul de stat, Iuri Lubkovici au decedat.
Transmit condoleanțe conducerii ucrainene și poporului ucrainean pentru această pierdere”, a transmis Igor Grosu.
Ministra de Interne a Republicii Moldova a transmis condoleanțe familiilor celor decedați, și a reiterat cooperarea frumoasă cu omologul său ucrainean.
Condoleanțe și regrete familiilor echipei ministerului de interne ucrainean, care a murit in misiune de luptă, aflată la bordul unui elicopter care s-a prăbușit.
De astăzi, au trecut în rândul eroilor Ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei, Denis Monastyrsky, adjunctul, Evgheni Yenin, secretarul de stat, Iuri Lubkovici și echipajul aparatului de zbor. Sunt mâhnită și îndurerată, pentru că am făcut echipă bună cu omologul meu ucrainean – un om tânăr, hotărât și gata de sacrificiul suprem pentru țara sa.
Din păcate pentru Ucraina și pentru noi, acest lucru s-a întâmplat – ministrul Monastyrsky nu mai poate lupta pentru țara lui. El este, începând de astăzi, trecut în cartea de onoare a eroilor.
MAI încurajează sistemul afacerilor interne ucrainean să continue lupta de rezistență și de apărare a patriei, în onoarea celor dispăruți, care au făcut ca țara lor să reziste în fața războiului, chiar prin sacrificiul suprem. Stimați colegi, vă asigurăm că vom fi întotdeauna partenerii voștri și la bine și la greu.
Condoleanțe și familiilor copiilor și educatorilor, care au pierit în tragicul accident produs de prăbușirea elicopterului. Dacă n-ar fi fost războiul, acest lucru nu s-ar fi întâmplat.
Dumnezeu sa-i odihnească în pace pe toți cei care au decedat în tragicul accident din această dimineață”, a scris Ana Revenco pe rețelele de socializare.

Amintim că 18 persoane, între care ministrul de Interne al Ucrainei, adjunctul acestuia și un secretar de stat, precum și mai mulți copii au murit după ce un elicopter al Serviciului ucrainean pentru situații de urgență s-a prăbușit miercuri dimineață în apropierea unei grădinițe și a unor clădiri rezidențiale din orașul Brovarî din regiunea Kiev.

Citește și: Primul mesaj al președintelui Ucrainei după prăbușirea unui elicopter lângă Kiev

Articole asemănătoare

Back to top button