fbpx

Mesajul lui Igor Șarov după ce premierul a cerut revocarea sa: „Timpurile grele impun și decizii pe potrivă. Rămân colegul dumneavoastră”

După ce premierul a cerut revocarea sa, ministrul Educației, Igor Șarov, a transmis un mesaj tuturor colegilor de breaslă, oamenilor de cultură și cetățenilor. El a punctat că „va rămâne colegul lor și își va pune întreaga pricepere profesională la propășirea sistemului educațional”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oficialul le-a dorit sănătate tuturor. În același timp, el și-a exprimat încrederea că elevii și profesorii vor fi protejași de riscul infectării, precizând că au făcut față studiilor la distanță.

„Efortul n-ar fi dat roade în lipsa unei echipe, motiv pentru care doresc să mulțumesc tuturor celor care mi-au fost alături: colegilor de la minister, managerilor, cadrelor didactice din toate nivelurile de învățământ. Nu în ultimul rând, le mulțumesc elevilor care au înțeles să accepte provocările realității să ne dea uneori nouă, adulților, lecții de înaltă ținută și responsabilitate civică.

Bineînțeles, au fost făcute multe, dar nu suficient pentru a asigura toate nevoile sistemului nostru de educație. Reforma și adaptarea la sistemul hibrid de învățare trebuie să continue, indiferent de echipa care va prelua cârma ministerului”, susține Șarov.

Referindu-se la oamenii de știință, ministrul le-a dorit să avanseze cercetarea și inovarea, celor din domeniul culturii – inspirație tuturor și rezistență, iar sportivilor – răbdare.

Precizăm că, în urma declarațiilor de sâmbăta a lui Pavel Filip, care spunea că PDM își va retrage miniștrii după turul doi al prezidențialelor, Ion Chicu i-a solicitat președintelui în exercițiu revocarea șefilor de la ministerele Educației, Apărării și Economiei, dar și viceprim-ministrei pentru reintegrare. Ministrul de Externe, Oleg Țulea, a depus de vineri cererea de demisie și urmează să preia șefia ambasadei nostre din Ungaria.

Premierul urmează să înainteze pe parcursul zilei candidaturile noilor miniștri. În același timp, Igor Dodon a revenit pentru o zi din concediul luat în timpul campaniei electorale și ar urma să semneze toate decretele corespunzătoare.

Articole asemănătoare

Back to top button