fbpx

live | Altercații cu Poliția și câteva persoane reținute: Nou protest al Partidului Șor în centrul capitalei

(update 16:33) După ce nu au fost lăsați să ajunge în Piața Marii Adunări Naționale, moderatoarea protestului de astăzi, Marina Tauber, a chemat manifestanții să meargă în fața Procuraturii Generale (PG). Deputata susține că procurorii trebuie să pornească dosare penale pe numele actualilor guvernanți și a îndemnat mulțimea să blocheze intrarea în clădirea PG.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

(update 16:30) Poliția denunță provocări la adresa sa: „Sub rezervoarele cu combustibil ale mașinilor de serviciu au fost aruncate mai multe obiecte pirotehnice”.

Această prezentare necesită JavaScript.

Știrea inițială:

Partidul Șor desfășoară duminică, 23 octombrie, un nou protest anti-guvernamental. Majoritatea participanților, aduși organizat cu microbuze și autobuze din mai multe regiuni ale Republicii Moldova, se arată nemulțumiți de creșterea prețurilor și tarifelor și cer demisia guvernării PAS.

Aceștia scandează „Rușine”, „Noi suntem poporul”, „Demisia”, „Jos Maia Sandu” și „Victorie”.

O bună parte dintre manifestanți au pornit spre scuarul Parlamentului din fața Academiei de Științe, deși Poliția a anunțat organizatorii că accesul prin fața Arcului de Triumf este interzis. Cu toate acestea, potrivit forțelor de ordine, organizatorii nu sunt de acord și insistă să mărșăluiască pe bulevardul Ștefan cel Mare.

În rezultat, forțele de ordine au format câteva cordoane la intersecția bd. Ștefan cel Mare cu strada Mihai Eminescu, blocând manifestanților accesului spre Piața Marii Adunări Naționale (PMAN).

Ciocnirea dintre forțele de ordine și protestatari a rezultat în câteva altercații, iar câțiva tineri care au forțat cordoanele Poliției au fost extrași din mulțime și reținuți.

Vezi și: video, foto | Indivizi cu comportament dubios și tineri care ar fi provocat polițiștii, depistați pe străzile capitalei

Articole asemănătoare

Back to top button