fbpx

video, foto | Indivizi cu comportament dubios și tineri care ar fi provocat polițiștii, depistați pe străzile capitalei

Poliția a comunicat duminică, în jurul orei amiezii, despre depistarea unor grupuri de persoane cu comportament dubios, dar și mai multe persoane care, săptămâna trecută, ar fi provocat forțele de ordine la protestul din centrul capitalei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Tineri cu comportament dubios, într-o intersecție din centrul capitalei

După ce au anunțat că Partidul Șor ar căuta bărbați de peste 80 de kg pentru a intra în altercații, forțele de ordine au depistat, la intersecția străzilor Tighina cu Columna din capitală, un grup de tineri cu constituție atletică, în geci negre și cu comportament dubios.

„Toți sunt veniți din Bălți și nu au putut explica clar scopul aflării acolo”, a anunțat Poliția la ora mesei, precizând că tinerii au fost conduși la Inspectorat „pentru identificare și stabilirea intenției lor”.

Au fost identificați tineri care ar fi provocat polițiștii la protestul de duminica trecută

Ulterior, a fost identificat un număr de tineri care săptămâna trecută, în cadrul întrunirii, au provocat forțele de ordine, chiar dacă au fost somați.

„Solicităm reprezentanților participanților să respecte cadrul normativ, să fie prezenți la locul întrunirii până la finisarea acesteia și să accepte dialogul cu organele de forță”, îndeamnă forțele de ordine.

Organizatorul protestului „refuză repetat să se conformeze”

„În calitate de organizator, Dinu Țurcanu refuză repetat să se conformeze deciziei Primăriei mun. Chișinău și insistă să se deplaseze pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, tronsonul A. Pușkin-Mitropolit G. Bănulescu Bodoni, cu traversarea PMAN”, a mai anunțat Poliția, precizând că decizia Primăriei nu a fost contestată de organizatori.

Totodată, un microbuz cu obiecte nedeclarate, care aparțin participanților la întrunire, a fost condus la sediul Poliției pentru clarificări.

„Coordonator” depistat în mulțime

Potrivit Poliției, în mulțime a fost identificat un bărbat „care coordonează acțiunile cu un grup de tineri”.

Unii manifestanți fumează și consumă alcool în spațiul public

O mulțime de persoane pot fi văzute fumând în loc public, precizează Poliția, care cere repetat participanților la întrunire să nu admită devieri de la lege și să respecte persoanele din jur.

Această prezentare necesită JavaScript.

Totodată, până la ora 15:30 au fost întocmite 13 procese contravenționale pentru nerespectarea ordinii publice (fumat și consum de alcool în loc public).

Forțele de ordine mai menționează că pentru confortul cetățenilor va asigura o cale de acces pentru pietoni pe tot parcursul întrunirii de astăzi.

Articole asemănătoare

Back to top button