fbpx

Litvinenco pune la îndoială demisia Guvernului: „A fost un anunț public în sensul prevederii legale?”

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a publicat o reacție după anunțul de demisie a Guvernului Chicu. Parlamentarul enumeră mai multe situații când premierul pleacă din funcție și se întreabă dacă declarațiile făcute miercuri, 23 decembrie, se încadrează în prevederile legale. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Primul mesaj a lui Litvinenco este, de fapt, un citat din Constituție. Acesta face referire la articolele potrivit cărora prim-ministrul este în drept să demisioneze din proprie iniţiativă,  prin depunerea unei cereri scrise adresate Parlamentului sau prin anunţ public. Acesta fapt înseamnă și demisia cabinetului de miniștri și devine irevocabil atunci când sa- depus documentul s-au a fost făcut anunțul.

„Demisia de drept a întregului Guvern nu necesită îndeplinirea vreunei condiții de formă sau de procedură. Apoi a fost un anunț public, în sensul acestei prevederi legale și/sau Hotărârii Curții Constituționale nr.15/2015?”, scrie Litvinenco.

La scurt timp după prima reacție, deputatul mai publică un mesaj în care susține că „din ceea ce spun și interpretează toți, Ion Chicu a demisionat. Demisia prim-ministrului înseamnă și demisia Guvernului. Evident că demisia survine urmare a presiunii societății și a oamenilor. Din acest moment este declanșată procedura de provocare a dizolvării Parlamentului. Doar alegerile anticipate și un nou Parlament poate schimba lucrurile în bine în Republica Moldova”.

Precizăm că, Ion Chicu a anunțat în dimineața zilei de 23 decembrie, în cadrul unui briefing la care au participat și Igor Dodon cu Zinaida Greceanîi, intenția sa de a pleca din funcție. Potrivit lui, astfel s-a făcut primul pas pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

CITEȘTE ȘI:

video | „Totul abia începe”: Mesajul lui Dodon în ultima zi de mandat

video | „Este o decizie asumată”: Dodon, primele declarații după demisia Guvernului Chicu

 

Articole asemănătoare

Back to top button