fbpx

video | „Este o decizie asumată”. Dodon, primele declarații după demisia Guvernului Chicu

„O decizie asumată”. Așa cataloghează președintele în exercițiu, Igor Dodon, demisia cabinetului de miniștri în frunte cu Ion Chicu. Totodată, în cadrul unui briefing de presă, Dodon a subliniat că demisia Executivului nu a fost luată sub presiunea moțiunii de cenzură înaintate de opoziția parlamentară.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Decizia de astăzi cu privire demisia Guvernului este una asumată. Am discutat că la această etapă este o decizie potrivită, nu a fost luată sub presiunea moțiunii de cenzură sau a protestelor. Este una asumată, pentru a declanșa procedura organizării alegerilor anticipate”, a declarat Dodon.

Președintele în Exercițiu a mulțumit Guvernului și a punctat faptul că instituția prezidențială a avut o colaborare eficientă cu cabinetul de miniștri.

Citește și: Se deschide calea spre anticipate? Guvernul Chicu și-a anunțat demisia

ZUGO amintește că Executivul condus de Ion Chicu și-a dat demisia la 23 decembrie curent.

Precizăm  că în seara zilei de 22 decembrie, în cadrul unei ședințe a Executivului anunțată cu 45 de minute înainte de a începe, Chicu a declarat că a fost „ultima ședință în componența actuală”.

Mai mult, în aceeași seară, au fost aprobate mai multe demisii. Este vorba despere toți secretarii de stat de la Ministerul Sănătății, secretara generală a Executivului, un secretar de stat de la Ministerul Educației și alți doi secretari de stat de la Justiție. 

Totodată, au fost acceptate și demisiile mai multor șefi ai oficiilor teritoriale ale Cancelariei de Stat.

De menționat este faptul că, în seara zilei de 22 decembrie, cabinetul de miniștri a examinat circa 80 de proiecte care nu au fost publicate anterior pe site-ul oficial al Guvernului, așa cum se întâmplă în mod normal.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button