fbpx

ultima oră | Se deschide calea spre anticipate? Guvernul Chicu și-a anunțat demisia

Guvernul, în frunte cu prim-ministrul Ion Chicu, și-a anunțat demisia. Anunțul a fost făcut de Chicu, în cadrul unui briefing de presă, în dimineața zilei de 23 decembrie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Odată cu aprobarea acestor proiecte, mașina statului va putea funcționa, vor putea fi achitate salariile, pensiile, plățile sociale. Este absolut necesar să ne concentrăm pe obiectivul major –  dizolvarea Parlamentului. Sunt doar două căi legale. Iar una dintre ele este demisia Guvernului”, a declarat Chicu.

Chicu a afirma că își va prezenta demisia pe parcursul zilei.

ZUGO precizează că în seara zilei de 22 decembrie, în cadrul unei ședințe a Executivului anunțată cu 45 de minute înainte de a începe, Chicu a declarat că a fost „ultima ședință în componența actuală”.

Mai mult, în aceeași seară, au fost aprobate mai multe demisii. Este vorba despere toți secretarii de stat de la Ministerul Sănătății, secretara generală a Executivului, un secretar de stat de la Ministerul Educației și alți doi secretari de stat de la Justiție. 

Totodată, au fost acceptate și demisiile mai multor șefi ai oficiilor teritoriale ale Cancelariei de Stat.

De menționat este faptul că, în seara zilei de 22 decembrie, cabinetul de miniștri a examinat circa 80 de proiecte care nu au fost publicate anterior pe site-ul oficial al Guvernului, așa cum se întâmplă în mod normal.

Citește și: Chicu – Este mare probabilitatea ca ședința de azi a Guvernului să fie ultima în componența actuală

Amintim că la 16 decembrie curent fracțiunile Platforma DA, Partidul Acțiune și Solidaritate, dar și Partidul Democrat au înaintat o moțiune de cenzură împotriva cabinetului de miniștri. Aceasta urma să fie examinată în cadrul uniei ședințe extraordinare a Legislativului în după-amiaza zilei de 23 decembrie.

De menționat este faptul că socialiștii au declarat, din start, că nu vor susține moțiunea de cenzură. Totodată, cei din fecțiunea partisului Șor susțin că acordarea votului de neîncredere și, respectiv, demiterea Guvernului Chicu, ar fi  o mișcare iresponsabilă,

PSRM a anunțat că nu va susține moțiunea, iar deputata Partidului Șor Marina Tauber a spus că demiterea premierului ar fi iresponsabilă.

Cabinetul de miniștri condus de Ion Chicu și-a început activitatea la 14 noiembrie 2019, imediat după ce Guvernul în frunte cu Maia Sandu a fost demis de socialiști și democrați.

Menționăm că demisia Guvernului este una dintre căile care ar putea duce spre declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button