fbpx

video | Chicu: Este mare probabilitatea ca ședința de azi a Guvernului să fie ultima în componența actuală

Există o mare probabilitate ca ședința de astăzi a Guvernului să fi fost ultima pentru actualul Cabinet de miniștri. Declarația îi aparține premierului Ion Chicu și a fost făcută la capătul unei ședinței record, de peste trei ore, a Executivului, convocată astăzi și anunțată publicului larg cu mai puțin de o oră de la începerea acesteia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Este o mare probabilitate că este ultima şedinţă a Guvernului în componenţa actuală, luând în considerare evenimentul de mâine care se numeşte examinarea moţiunii de cenzură, dar este vorba şi de obiectivul de a dizolva actualul Parlament al Republicii Moldova, care s-a dovedit a fi unul care nu reprezintă poporul, sunt foarte motive de a ne fi ruşine pentru cei care sunt acum în Parlmanent, de aceea este nevoie de a efectua toate acţiunile ca acest Parlament să rămână în istorie”, a declarat prim-ministrul.

Chicu a anunțat că a solicitat o întrevedere mâine cu șeful statului în exercițiu, Igor Dodon, dar și cu președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, pentru a discuta ce viziune va adopta pentru mai departe.

Vezi și: Va susține Partidul Șor moțiunea de cenzură? Tauber: „Avem pretenții foarte mari față de Guvernul Chicu”

Declarația vine în contextul în care mâine, 23 decembrie, de la ora 15:00, deputații vor examina moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, depusă de fracțiunile PAS, Platforma DA și PDM.

Pentru ca Executivul să fie demis, este nevoie de votul a cel puțin 51 de deputați.

Citește și: Dodon, în capul mesei la o ședință a PSRM: Socialiștii nu vor susține demiterea Guvernului

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button