fbpx

Judecătoria Bălți a fost de partea lui Grigorișin. Chirilciuc: „Voi ataca decizia la Curtea de Apel Bălți”

Cererea de eliminare a lui Nicolai Grigorișin din cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Bălți, depusă de către contracandidatul său, Nicolae Chirilciuc, desemnat de Partidul ,,Patrioții Moldovei”, a fost respinsă joi, 16 decembrie, de către magistrații de la Bălți. Judecătorul Vladislav Schibin a declarat că cererea lui Chirilciuc este neîntemeiată, scrie nordnews.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Se respinge ca fiind neîntemeiată cererea de chemare în judecată înaintată de Chirilciuc Nicolae, candidat la funcția de primar al municipiul Bălți, desemnat din partea Partidului „Patrioții Moldovei”, împotriva Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale Municipale Bălți nr.2, persoana terță candidatul independent la funcția de primar al mun. Bălți, Nicolai Grigorișin, privind abrogarea hotărârei CECEM Bălți nr. 194 din 13 decembrie 2021 și anularea înregistrării concurentului electoral Grigorișin Nicolai, candidatul independent la funcția de primar al municipiul Bălți la alegerile locale din 19 decembrie 2021 turul doi. Hotărârea poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel în termen de o zi de la pronunțare”, a declarat Vladislav Schibin.

,,Eu mă conving încă o dată că la noi în țară lucrează justiția. Aceasta este poziția mea. Eu despre asta nu am vorbit doar o dată, dar și anterior. Ședința de astăzi a Parlamentului confirmă faptul că Procuratura și Justiția de la noi din țară lucrează”, a spus Cornieț Nicolae, avocatul lui Nicolai Grigorișin

Nicolae Chirilciuc își avocatul acestuia însă nu sunt de acord cu decizia instanței și o vor contesta la Curtea de Apel Bălți.

,,Vom contesta decizia la Curtea de Apel pentru că, conform deciziei judecătorești, atunci când presa a fost rugată să părăsească sala, Comisia Electorală a Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale Municipale a confirmat că au fost încălcări din partea lui Grigorișin, în rezultatul cărora a fost luată decizia de a-l avertiza, chiar dacă lege în sine nu reglementează că acesta ar trebui să fie avertizat, ci doar scos din cursa electorală. Noi credem că această acțiune/decizie nu este justificată și o vom contesta la Curtea de Apel Bălți pentru că vedem că față de Tauber se aplică legea într-un mod, iar față de Grigorișin cu totul altfel”, a spus Nicolae Chirilciuc, candidat la funcția de primar de Bălți.

Amintim că Nicolae Chirilciuc a cerut anularea înregistrării candidatului independent Nicolai Grigorișin, acuzându-l de utilizarea resurselor administrative. Cel din urmă s-a ales cu un avertisment din partea Consiliului Electoral de Circumscripție după ce a vorbit despre pregătirea orașului Bălți pentru sărbătorile de iarnă, dar și ce acțiuni urmează să întreprindă autoritățile.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button