fbpx

Filip explică intenția democraților de a-și retrage miniștrii: „Am demonstrat că nu e timpul pentru interese partinice sau orgolii personale”

Liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, a explicat decizia de a retrage miniștrii formațiunii după al doilea tur al prezidențialelor. Conform lui, „acum nu e timpul pentru interese partinice”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pavel Filip a declarat, în cadrul unui interviu oferit pentru oficial.md, că în perioada electorală formațiunea pe care o conduce a încercat să analizeze situația din țară. Totodată, acesta afirmă că democrații ar fi gata să ofere platformă de dialog pentru forțele politice din Moldova.

„Nefiind nici pe o parte a baricadelor politice, nici pe cealaltă, PDM e unica formaţiune serioasă din Moldova, care poate oferi platforma necesară pentru un dialog constructiv între principalele forţe politice. Fiind la guvernare, PDM a avut posibilitatea de a face un pas înapoi, demonstrând în baza exemplului propriu că acum nu e timpul pentru interese partinice sau orgolii”, a punctat Pavel Filip.

Precizăm că, sâmbătă, 7 noiembrie, după ședința Biroului Executiv al PDM, Filip a anunțat că formațiunea își va retrage miniștrii după turul doi al prezidențialelor. Ca urmare a declarației, luni dimineață la Chișinău au început remanierile guvernamentale, Ion Chicu cerând revocarea membrilor democrați din cadrul Guvernului. Ca urmare, spre amiază au fost învestiți noi șefi la ministerele Educației, Economiei, Apărării, la cel de Externe, dar și o nouă viceprim-ministră pentru reintegrare.

Articole asemănătoare

Back to top button