fbpx

doc | Avocații lui Dodon, scrisoare deschisă către PA și Maia Sandu: Cer pedepse pentru cei care ar fi hărțuit-o pe mama ex-președintelui

Avocații lui Igor Dodon au adresat o scrisoare deschisă către Procuratura Anticorupție (PA) și președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Apărătorii fostului șef de stat cer pedepse pentru cei care ar fi hărțuit-o pe mama lui Igor Dodon, Galina Dodon, dar și pentru persoanele care ar fi divulgat neautorizat date din dosar.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Documentul a fost publicat de Nicolae Posturusu, unul dintre avocații lui Igor Dodon. Scrisoarea este adresată inclusiv delegației Uniunii Europene în R. Moldova, dar și Oficiului Consiliului Europei.

„Divulgarea datelor urmăririi penale, inclusiv a citațiilor expediate persoanelor la etapa urmăririi penale către persoane dubioase cu scopul de a agresa verbal rudele lui Igor Dodon și de a face scandal public, în viziunea noastră, nu este legală și nici nu face față unei instituții precum este Procuratura Anticorupție. Aceste practici sunt contrare și principiului transparenței din Codul de etică al procurorilor”, se arată în scrisoarea deschisă.

Amintim că mama lui Igor Dodon, Galina Dodon, a fost citată la Procuratura Anticorupție (PA), pentru a i se comunica rezultatul expertizei privind munițiile depistate la domiciliul său de la Sadova. Galina Dodon a fost huiduită de activista civică Maria Olar. Mama fostului președinte a fost numită de activistă hoață, însă nu a reacționat la huiduieli.

Articole asemănătoare

Back to top button