fbpx

video | Mama lui Dodon, citată la PA pentru a i se comunica rezultatul expertizei privind munițiile depistate la domiciliul său

Mama lui Igor Dodon, Galina Dodon, a fost citată la Procuratura Anticorupție (PA), pentru a i se comunica rezultatul expertizei privind munițiile depistate la domiciliul său de la Sadova. Informația a fost confirmată de procurora Mariana Cherpec.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit procurorei, la 27 iulie curent, mama fostului șef de stat a fost audiată la Procuratură în calitate de învinuită în cadrul dosarului penal în care este vizat și fostul șef de stat. Acesteia i-a fost adusă la cunoștință învinuirea, findu-i încriminată complicitatea la săvârșirea infracțiunii de îmbogățire ilicită.

„În cadrul audierilor aceasta nu a dat declarații și nu și-a recunoscut vina în săvârșirea infracțiunii incriminate. Careva măsuri procesuale de constrângere în privința acesteia nu au fost aplicate”, a comunicat Mariana Cherpec.

Galina Dodon a fost huiduită de activista civică Maria Olar. Mama fostului președinte a fost numită de activistă hoață, însă nu a reacționat la huiduieli.

Amintim că, și Galina Dodon, soția fostului președinte al Republicii Moldova este acuzată de complicitate la îmbogățire ilicită, alături de soțul ei, Igor Dodon, pe unul din cele patru capete de acuzare aduse acestuia.

Igor Dodon a fost reținut și escortat din casa sa din sectorul Buiucani în izolatorul Direcției de Poliție Chișinău, de pe Tighina 6, pe data de 24 mai, după ce în dimineața zilei de marți, 24 mai, ofițerii SIS și CNA, în comun cu procurorii Anticorupție, au descins la domiciliul, dar și în alte locații care au legătură cu fostul președinte și ex-liderul PSRM. Descinderile au avut loc în baza unor bănuieli de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

În aceeași zi a fost reținut și fratele Galinei Dodon, Petru Merineanu. Potrivit procurorilor, Merineanu a încercat să înghită o recipisă care confirmă tranzacții cu bunuri imobile în valoare de peste 700 de mii de euro.

Articole asemănătoare

Back to top button