fbpx

Din birou la Sandu, la Dodon. Furculiță l-a informat pe ex-președinte despre consultările cu șefa statului

Imediat după consultările inițiate de Maia Sandu, liderul fracțiunii parlamentare a PSRM, a mers la o ședință cu Vlad Bătrîncea, Zinaida Greceanîi și Igor Dodon. Anunțul a fost făcut de ex-președinte pe pagina sa de Facebook.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dodon scrie că Fruculiță a informat liderii PSRM despre rezultatele consultărilor reprezentanților fracțiunii cu șefa statului. Acesta reiterează că socialiștii „au lansat în mod conștient procedurile juridice necesare pentru a face posibilă organizarea alegerilor parlamentare anticipate”.

„Formațiunea pledează pentru organizarea cât mai rapidă a alegerilor anticipate, întrucât actuala componență a Parlamentului nu corespunde voinței exprimată de popor în cadrul alegerilor ordinare din 24 februarie 2019”, scrie Dodon pe pagina sa de Facebook.

Precizăm că, după consultările cu Maia Sandu, liderul fracțiunii parlamentare a socialiștilor a declarat presei că deputații au expus președintei solicitările pe care le au, iar „dacă șefa statului nu mai are întrebări, la această etapă negocierile s-au finalizat”.

Precizăm că, Ion Chicu a anunțat în dimineața zilei de 23 decembrie, în cadrul unui briefing pe care l-a susținut împreună cu Zinaida Greceanîi și Igor Dodon, intenția sa de a pleca din funcție. Apoi, acesta a comunicat că, împreună cu funcționari din cadrul cabinetului, va exercita interimatul doar până pe 31 decembrie 2020. Ca urmare a anunțului făcut de Chicu, Maia Sandu a anunțat consultări cu fracțiunile parlamentare.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button