fbpx

Când va prezenta deputaților programul de guvernare echipa Nataliei Gavrilița? Decizia Biroului Permanent al Parlamentului

Natalia Gavrilița și cabinetul format de aceasta vin joi în plenul Parlamentului. Potențialii miniștri urmează să vorbească despre programul de guvernare și să răspundă la întrebările deputaților.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ședința în care ar urma să se voteze Guvernul va începe la ora 10:00. Decizia a fost luată miercuri de Biroul Permanent al Parlamentului.

Precizăm că, luni, la Secretariatul Legislativului au fost depuse toate actele corespunzătoare, inclusiv programul de guvernare numit „Moldova Bună”. Totuși, soarta Executivului este incertă, dat fiind faptul că mai multe fracțiuni au anunțat că nu vor acorda votul.

CITEȘTE ȘI: Unii – milionari în acte, alții – foști miniștri sau lideri de partid. Cine sunt și ce averi au miniștrii propuși în Guvernul Gavriliță

Bunăoară, PAS, Platforma DA și PSRM și PDM intenționează să nu susțină cabinetul de miniștri. Chiar și așa, până a ajunge la această decizie, liderul socialiștilor, Igor Dodon, a făcut mai multe declarații controversate, menționând că partidul său „ar putea vota orișicare candidat”.

Totodată, mai mult voci din spațiul public afirmă că, în pofida faptului că nu va fi votat din prima, fracțiunile PSRM și ȘOR ar putea oferi suport potențialului Guvernul din a doua încercare, pentru a evita alegerile anticipate. Pe de altă parte, socialiștii au anunțat că nu exclud să înainteze ei propriul candidat la funcția de premier.

CITEȘTE ȘI:

doc, infografic | Studii la Harvard, experiență în Guvern, trei mașini și venituri în lire. „Bagajul” candidatei la funcția de premier, Natalia Gavriliță

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button