fbpx

„Voiam să vedem cum respiră”. Voronin spune de ce Sandu nu l-a desemnat premier

Vladimir Voronin spune că a vrut să vadă „cum respiră” Maia Sandu atunci când a anunțat că vrea să devină premier. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, politicianul precizând că, potrivit lui, din echipa prim-ministrei desemnate, deputații nu au pe cine vota.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fiind rugat să răspundă de ce crede că nu l-a desemnat pe el Maia Sandu premier, acesta se întreabă dacă „a venit Maia Sandu să întoarcă comuniștii la guvernare?”. De asemenea, potrivit lui, Executivul nu va obține susținerea Parlamentului. Pe de altă parte, tot Voronin afirmă că a vrut să devină șef al cabinetului de miniștri pentru a dezvălui anumite informații.

Cât despre activitatea Legislativului, acesta afirmă că nu este reprezentativă instituția. În același timp, ex-președintele consideră „o rușine” situația cu desemnarea și eventuala lipsă de susținere din partea deputaților pentru Guvernul desemnat.

Totuși, Voronin consideră că în cazul în care Gavrilița va fi înaintată încă o dată la funcția de premier, PSRM și Partidul ȘOR s-ar putea „pune pe gânduri”. Acesta este de părerea că formațiunile ar putea vota din a doua încercare Executivul „de frică”.

Amintim că, anterior, în cadrul unei emisiuni difuzate la canalul N4, Vladimir Voronin declara că vrea să devină premier. Acesta a rugat în direct să i se transmită mesajul său Maiei Sandu, afirmând că „nu mai poate răbda”.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button