fbpx

Autoritățile moldovene, reacție la sancțiunile anunțate de Rusia împotriva Republicii Moldova

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a luat act de deciziile autorităților ruse de a declara persona non grata un diplomat al Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, precum și de a aplica interdicția de intrare în Federația Rusă pentru unii oficiali ai Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„MAEIE își exprimă regretul față de aceste decizii și reiterează faptul că autoritățile Republicii Moldova întreprind toate măsurile necesare în vederea prevenirii tentativelor de imixtiune în afacerile interne ale Republicii Moldova”, se arată într-un mesaj publicat astăzi de instituție.

Vezi și: video | Ministrul moldovean de Externe: Rusia continuă măsurile ostile care afectează negativ cetățenii R. Moldova

Comentariul vine după ce ambasadorul R. Moldova la Moscova, Lilian Darii, a fost chemat astăzi, 25 aprilie, la Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei, unde a fost citat din cauza expulzării unui diplomat rus din R. Moldova.

La scurt timp, MAE rus a anunțat că un diplomat moldovean a fost declarat persona non grata și că a decis să interzică intrarea mai multor oficiali moldoveni în Rusia, „drept răspuns la declarațiile anti-ruse făcute în mod regulat”.

video | Carp, după ce i-a fost interzis accesul în Rusia: Nu am de gând să merg acolo atâta timp cât la putere e regimul criminal al lui Putin

Revenco, după ce i-a fost interzisă intrarea în Federația Rusă: Nu intenționam și nu intenționez să merg în Rusia

Articole asemănătoare

Back to top button