fbpx

video | Ministrul moldovean de Externe: Rusia continuă măsurile ostile care afectează negativ cetățenii R. Moldova

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a Republicii Moldova a comentat, în cadrul unei conferințe de presă, deciziile Federației Ruse de a declara persona non grata un reprezentant al Ambasadei moldovenești la Moscova și de a interzise intrarea în Rusia a unor oficiali moldoveni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Timp de foarte mulți ani, de până la independența Republicii Moldova, Federația Rusă a recurs la politici ostile față de Republica Moldova și față de cetățenii noștri, față de economia noastră, față de independența noastră, prin susținerea separatismului, prin menținerea prezenței militare ilegale pe teritoriul țării noastre, prin introducerea embargourilor asupra produselor din R. Moldova”, a declarat Nicu Popescu

În acest context, Federația Rusă continuă aceste măsuri ostile care afectează negativ cetățenii R. Moldova”, a adăugat șeful diplomației moldovenești.

Puteți asculta declarațiile de la minutul 31:

Declarațiile vin după ce ambasadorul Moldovei la Moscova, Lilian Darii, a fost chemat astăzi, 25 aprilie, la Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei, unde a fost citat din cauza expulzării unui diplomat rus din Republica Moldova. La scurt timp, instituția a anunțat că un diplomat moldovean a fost declarat persona non grata, dar și că a decis să interzică intrarea mai multor oficiali moldoveni în Rusia „drept răspuns la declarațiile anti-ruse făcute în mod regulat”.

Vezi și: Cine sunt, potrivit presei ruse, oficialii moldoveni cărora li s-a interzis intrarea în Rusia

Articole asemănătoare

Back to top button