fbpx

video | Un cartier întreg din Frankfurt, ocupat de moldovenii care stau în rând să voteze: „Se pare că nu vor ajunge buletine”

Un cartier din Frankfurt a fost ocupat astăzi de moldovenii care au venit să își aleagă președintele. Conaționalii s-au adunat în fața unui complex sportiv, dar și pe străzile adiacente.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conaționalii scriu că ar putea să nu le ajungă tuturor buletine de vot. Totodată, consulatul Republicii Moldova la Frankfurt îndeamnă alegătorii moldoveni să voteze la mai multe secții de votare.

Potrivit autorităților, la biroul electoral 1/349 au votat deja peste 1800 de persoane. În context, cetățenilor li se sugerează să meargă la Stuttgart, Kassel sau Strasbourg pentru a-și exercita dreptul de a alege șeful statului.

Precizăm că Frankfurt este unul dintre orașele cele mai aglomerate în cadrul celui de-al doilea tur al scrutinului pentru alegerea președintelui Republicii Moldova. În același timp, se atestă rânduri în Italia, Belgia, Franța, Portugalia, România și Marea Britanie. Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, până la ora 13:00, peste hotarele țării au votat mai mult de 102.000 persoane.

Articole asemănătoare

Back to top button