fbpx

Deficiențe de organizare? Consulatul din Frankfurt îndeamnă cetățenii să voteze în alte orașe. Secția de votare are doar 5000 de buletine de vot

Organizare proastă a alegerilor prezidențiale în secțiile de votare de peste hotare? Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main a anunțat, într-o postare pe Facebook, că până la ora 10:00, la secția de votare nr. 1/349 din orașul Frankfurt pe Main au votat 1554 de alegători. Misiunea îndeamnă alegătorii moldoveni să voteze la alte secții de votare, întrucât la această există doar 5000 de buletine de vot

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

(update 12:48) Potrivit Comisiei Electorale Centrale, până la ora 12:00, la secția de votare 1/349 din Frankfurt au votat circa 1800 de persoane.

Știrea inițială:

Stimați cetățeni,

vă aducem la cunoștință că, până la orele 10.00, la secția de votare nr. 1/349 din or. Frankfurt pe Main au votat 1554 de alegători.

Dat fiind faptul că secția de votare este asigurată cu un număr maxim de 5000 de buletine de vot, iar numărul de alegători este foarte mare, recomandăm cetățenilor care se află încă în rândurile de așteptare să folosească posibilitatea de votare și de la secțiile din alte orașe: ex. Stuttgart, Kassel, Strasbourg”, se arată în mesajul Consulatului.

Precizăm că acest lucru se întâmplă chiar dacă în primul tur de scrutin, desfășurat la 1 noiembrie, această secție de votare a fost printre cele mai aglomerate din străinătate.

Citește și: foto, video | Mobilizare matinală în diasporă! Moldovenii din străinătate au format rând la secțiile de votare încă înainte de deschidere

Amintim că pentru scrutinul prezidențial au fost deschise 139 de secții de votare peste hotare.

Amintim că astăzi, 15 noiembrie, are loc cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Maia Sandu și Igor Dodon sunt candidații care se luptă pentru mandatul de președinte.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button