fbpx

video | PAS acuză mii de cazuri de transport organizat din Transnistria și anunță depunerea a sute de sesizări la Poliție

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a depus sute de sesizări la Inspectoratele de poliție din mai multe raioane, după ce a primit numeroase informații despre tentative de falsificare a alegerilor prezidențiale de astăzi, 1 noiembrie. Afirmația îi aparține vicepreședintelei formațiunii, Olesea Stamate, care a declarat că PAS a fost informat despre mii de cazuri de transport organizat al alegătorilor din regiunea transnistreană către cele 42 de secții de votare deschise pentru aceștia pe malul drept al Nistrului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vezi și: video | „60% din sesizări sunt false”. Încălcările enumerate de Poliție: Blocaje, injurii, persoane în stare de ebrietate, fotografierea buletinului de vot și transportarea alegătorilor

În ultima săptămână am primit mai multe semnale cu privire la intenția de a frauda a acestor alegeri prin cumpărarea voturilor a alegătorilor din stânga Nistrului. De dimineață, colegii noștri și cetățenii ne semnalează mii de cazuri de transport organizat al alegătorilor din regiunea transnistreană. Am depus deja, împreună cu colegii, câteva sute de sesizări la Inspectoratele raionale de poliție raionale și încă vom mai depune pe parcursul zilei de fiecare dată când ne vor fi semnalate astfel de situații”, a declarat Olesea Stamate.

Potrivit ei, PAS colectează toate „probele video și audio care demontrează aceste fraude”.

Nu vom lăsa să ne fie furat votul. Accentuez că nu vom permite furtul acestor alegeri. Democrația înseamnă să asculți vocea poporului, să știți să noi vom depune toate eforturile legale pentru ca să împiedicăm frauda și să asigurăm că votul cetățenilor este respectat. Este clar că ei au pus la cale multe falsificări.

Noi însă am fost pregătiți și i-am prins. Face sute de sisizări, avem probe. De aici vine și panica lor. Ei se tem de votul cetățenilor, iar asta arată cât de important e votul dumneavoastră. Chiar și 1% poate însemna câștigul asupra fraudei”, a mai spus fosta ministră a Justiției, îndemnând populația să iasă la vot într-un număr cât mai mare.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button