fbpx

video | „60% din sesizări sunt false”. Încălcările enumerate de Poliție: Blocaje, injurii, persoane în stare de ebrietate, fotografierea buletinului de vot și transportarea alegătorilor

Oamenii legii au depistat și documentat mai multe încălcări în procesul electoral de astăzi, 1 noiembrie, pentru alegerile prezidențiale. Chiar și așa, potrivit șefului Inspectoratului General al Poliției, Marin Maxian, cele 2004 secții de votare deschise pe teritoriul Republicii Moldova activează fără a fi perturbate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acesta a declarat, într-un briefing de presă, că circa 60% din sesizările parvenite la Poliție nu sunt conforme. „Calitatea sesizărilor, în mare parte, circa 60%, nu corespund realității”, a specificat Marin Maxian.

Salutăm și încurajăm manifestările de atitudine civică și rugăm, totodată rugăm cetățenii să fie receptivi și la solicitarea polițiștilor, să răspundă la telefoane după ce fac sesizările. De multe ori sunt sesizări cu fapte inexistente. De asemenea, încurajăm persoanele să fixeze cazurile respective cu telefonul mobil, pentru ca angajaților Poliției să le fie mai ușor să documenteze cazurile”, a declarat acesta.

Potrivit lui, Poliția a creat grupe specializare de procesare a plângerilor legate de procesul electoral de astăzi.

Astfel, oamenii legii au examinat 43 de sesizări, în special care se refereau la presupusul transport organizat al alegătorilor.

– Poliția a documentat șase cazuri de blocare de trasee, toate se examinează.

– Un caz de blocare a secției de votare – la Varnița.

– Trei cazuri de fotografiere a buletinului de vot (vor fi aplicate amenzi).

– 35 de mașini au fost identificate intenționând să se deplaseze a doua oară pe același traseu la secțiile de votare.

– Alte zece cazuri pe diferite comportamente – stare de ebrietate, injurii, un caz de agresare și deteriorare a telefonului mobil.

Totodată, potrivit lui Maxian, unii observatori la alegeri și-au depășit atribuțiile.

Citește și: video | PAS acuză mii de cazuri de transport organizat din Transnistria și anunță depunerea a sute de sesizări la Poliție

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button