fbpx

Octavian Țîcu îl va propune pe Trăian Băsescu la funcția de premier al Republicii Moldova dacă devine președinte: „Împreună putem declanșa reîntregirea”

Octavian Țîcu afirmă că îl va propune pe Trăian Băsescu la funcția de premier al Republicii Moldova dacă devine președinte. Declarația a fost făcută în timpul dezbaterilor de la canalul TV8.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În același timp, Octavian Țîcu a reiterat că îi va întoarce cetățenia lui Trăian Băsescu, după ce aceasta i-a fost retrasă de Igor Dodon în 2017. Candidatul la șefia statului a precizat că fostul șef de stat român este și președinte de onoare al PUN, formațiunea pe care o conduce.

Așadar, potrivit lui, împreună cu Băsescu ar putea începe procesul de reîntregire a celor două maluri ale Prutului. La fel, Țîcu a făcut referire și la Ana Guțu, Secretară de Stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova în Guvernul României, existând astfel punți și parteneriate pentru o eventuală demarare a unirii, iar costurile ar fi asumate de autoritățile de peste Prut și UE.

În același timp, Țîcu este de părerea că nu doar susținătorii unioniștilor îl vor vota la prezidențiale. El consideră că există un segment al populației care s-a săturat de instabilitate politică și își dorește schimbări.

Precizăm că Octavian Țîcu nu este primul candidat care a anunțat despre un potențial premier pe care îl va desemna după ce va fi ales președinte. Anterior, Andrei Năstase a spus că Alexandru Slusari ar putea deveni prim-ministru dacă el câștigă scrutinul.

Articole asemănătoare

Back to top button