fbpx

„Mă interesează dizolvarea Parlamentului”. Usatîi și Sandu s-au înțeles să discute marți în vederea votului din turul doi al prezidențialelor

Renato Usatîi și Maia Sandu vor avea o întâlnire marți, 3 noiembrie, pentru a discuta despre o posibilă susținere a candidaturii liderei PAS la cel de-al doilea tur al scrutinului prezidențial. Anunțul a fost făcut de liderul PN, informația fiind ulterior confirmată de Maia Sandu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cei doi au vorbit luni la telefon, primarul de Bălți fiind sunat de Maia Sandu.

„Să dizolvăm acest bordel politic”

Usatîi spune că este deschis spre discuții cu liderii politici și că scopul său principal este să obțină dizolvarea Parlamentului care, potrivit lui, este un „bordel politic”.

Am o obligație față de cetățenii care m-au votat și față de toți cetățenii. Mă dor acum câteva subiecte: ce facem cu diaspora, ce facem cu dizolvarea Parlamentului. Pe mine mă interesează poziția despre dizolvarea Parlamentului”, a declarat Usatîi în cadrul unei transmisiuni în direct de luni seara.

Eu am discutat cu dna Maia Sandu la telefon astăzi, am convenit că mâine vom avea o întrevedere și după asta vom ieși și vom da declarații. Trebuie să facem să fie public. Deoarece dumneaei m-a contactat, vom merge să discutăm”, a mai spus primarul de Bălți, care a acumulat aproape 17% la primul tur al prezidențialelor.

Problema de bază sunt alegerile parlamentare anticipate. Să dizolvăm acest bordel politic, deoarece Parlamentul nu e reprezentativ”, a adăugat el.

Acesta a lăsat să se înțeleagă că speră la o înțelegere și că primul gest politic de după alegerile prezidențiale să fie dizolvarea Parlamentului.

Am să obțin alegerile parlamentare (n. r. – anticipate)”, a accentual politicianul.

„Duminică „kuliokul” a fost boțit, a mai adăugat Renato Usatîi.

Maia Sandu confirmă informația

Am vorbit și cu domnul Usatîi. Vrem să vedem dacă putem miza pe sprijinul cetățenilor care l-au votat pe domnul Usatîi. Vrem să înțelegem cum vede domnul Usatîi aceasta unitate a alegătorilor. Vom vedea mâine”, a declarat lidera PAS în cadrul unei intervenții de la Pro TV.

Amintim că Maia Sandu a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, urmând să concureze în turul doi alături de Igor Dodon, clasat pe poziția secundă în turul întâi.

Renato Usatîi s-a clasat pe locul trei, fiind ales de aproape 17% din alegătorii care și-au exercitat dreptul la vot.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button