fbpx

doc | Un deputat PAS a publicat copia contractului dintre tipografia EditTiparGrup SRL și Igor Dodon. Ce prevede documentul

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a publicat un document despre care afirmă că este o copie a contractului dintre cetăţeanul Igor Dodon şi EditTiparGrup SRL pentru tipărirea de ziare electorale în favoarea candidaturii sale la prezidențiale. Astfel, susține Litvinenco, s-ar dovedi faptul că deși pe ziare este indicată tipărirea acestora la EditTiparGrup SRL, în realitate acestea au fost tipărite la Universul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui Litvinenco, candidatul Igor Dodon, a comandat 65.000 exemplare tipărite în limba rusă şi 55.000 în română, fiecare la un preţ de 2,28 lei. De asemnea, în contract se prevede că fiecare „buletin informativ” trebuie să aibă 16 pagini.

„Contractul este valabil de la 2 octombrie – 31 decembrie 2020… Prin urmare, restul ziarelor, care au fost depistate ieri la tipografia Universul sunt ilegale, achitate din surse de provenienţă obscură, ceea ce constituie o fraudă şi trebuie pedepsită conform legii”, scrie reprezentantul PAS.

Amintim că ieri, la editura Universul, care este întreprindere de stat, au fost descoperite mii de ziare electorale ale lui Igor Dodon.

De asemenea, în aceeași zi, reprezentanții PAS au anunțat că au depus plângeri la CEC, la Poliție și la Procuratura Generală pe acest caz. La CEC, aceștia au cerut sancționarea lui Igor Dodon pentru nedeclararea cheltuielilor pentru publicarea materialelor electorale, menționând că „Igor Dodon ar folosi resursele administrative”.

Vezi și: video | Scandalul de la tipografia Universul. Polițiștii au numărat, de față cu câțiva deputați, ziarele electorale ale Igor Dodon

Articole asemănătoare

Back to top button