fbpx

doc | Plângere la Poliție pe numele lui Dodon, după ce la Bălți ar fi fost distribuite pliante denigratoare din numele Maiei Sandu

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) cere sancționarea candidatului Igor Dodon la prezidențiale și „a tuturor celor care au tipărit și distribuie la Bălți pliante cu mesaje denigratoare despre Maia Sandu”. Potrivit formațiunii, pliantele duc intenționat lumea în eroare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, reprezentantul cu drept de vot consultativ al candidatei Maia Sandu la Comisia Electorală Centrală (CEC), Olesea Stamate, a sesizat Inspectoratul General de Poliție, după ce a constatat că, începând cu data de 12 noiembrie, la Bălți au fost distribuite pliante electorale asemănătoare cu cele ale candidatului Maia Sandu.

Mai mult decât atât, în subsolul paginii este indicat că este achitat din fondul electoral al candidatului Maia Sandu, este indicat tirajul (4 000 exemplare) și tipografia (Policolor SRL). Această informație este falsă. Din fondul electoral al Maiei Sandu aceste materiale electorale nu au fost achitate. De asemenea, la tipografia menționată (Policolor S.R.L) nu au fost tipărite asemenea materiale”, a precizat Olesea Stamate în sesizare.

Această prezentare necesită JavaScript.

Formațiunea consideră că aceste acțiuni reprezintă Calomnie, faptă prevăzută de articolul 70 din Codul Contravențional, care se sancţionează cu amendă de la 48 la 72 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 20 la 60 de ore, cu amendă de la 72 la 150 de unităţi convenţionale aplicată persoanei cu funcţie de răspundere cu privarea de dreptul de a deţine anumite funcţii sau de dreptul de a desfăşura anumite activităţi pe un termen de la 3 luni la un an.

Astfel, PAS solicită (1) soluționarea de urgență a sesizării pentru a nu admite încălcarea continuă a drepturilor victimei, (2) identificarea, confiscarea, interzicerea imediată și luarea tuturor măsurilor legale pentru stoparea distribuției pliantelor, (3) sancționarea candidatului electoral Igor Dodon și (4) informarea imediată despre măsurile și rezultatele întreprinse.

Iată cum ar arată un astfel de pliant:

Foto: Olesea Stamate/FB

Redacția ZUGO va reveni cu reacția staff-ului lui Igor Dodon.

Amintim că nu este pentru prima dată când reprezentanții PAS depun sesizări sau plângeri pentru presupuse acțiuni ilegale ale contracandidatului Maiei Sandu la prezidențiale.

Ieri, deputatul Sergiu Litvinenco a cerut procurorului general investigarea penală a lui Igor Dodon pentru falsificare de rapoarte financiare și utilizarea resurselor administrative în campania electorală.

Turul doi al scrutinului prezidențial se va desfășura duminică, 15 noiembrie.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button