fbpx

Alegerile prezidențiale: Cine este cel mai bogat și cel mai „sărac” candidat?

Inițial aveam 13 politicieni care intenționau să participe la alegerile prezidențiale din noiembrie. Totuși, doar opt dintre ei au fost înregistrați de CEC. Fiecare candidat s-a lansat deja în campania electorală, iar ZUGO a relatat despre promisiunile și obiectivele lor. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pe lângă programe, un aspect important îl reprezintă și averea potențialilor șefi de stat. Așadar, am realizat topul pretendenților la funcție în dependență de veniturile pe care le-au indicat în declarațiile de avere pentru 2018-2019.

Renato Usatîi

Liderul Partidului Nostru este cel mai avut dintre candidați, dacă ne referim la declarația sa de venit. Doar din vânzările unor bunuri pe care le deținea, acesta a încasat anul trecut peste șase milioane de lei. În același timp, el a mai primit donații, iar valoarea bunurilor mobile și imobile ajunge la cifre cu șase zerouri.

Andrei Năstase

În 2018-2019, politicianul a încasat de la o companie germană peste 150.000 de euro, echivalentul a circa trei milioane de lei. La acesta venit se mai adaugă indemnizații de peste 13.000 de euro oferite de Germania, dar și salariile obținute atunci când a deținut funcții publice. Totodată, și valoarea bunurile pe care le deține Năstase, inclusiv construcții și terenuri, este una impunătoare.

Igor Dodon

Cumulativ, împreună cu cele ale soției, veniturile președintelui în exercițiu au depășit un milion de lei. La fel, și proprietățile indicate în declarația pe venit costă peste două milioane de lei, potrivit documentului publicat de CEC înainte de alegerile prezidențiale.

Dorin Chirtoacă

Deși a înregistrat venituri modeste, proprietățile pe care le are Dorin Chirtoacă îl plasează pe locul patru în lista celor mai avuți candidați la funcția de președinte. Unionistul a avut venituri de circa 430.000 de lei în perioada de referință, gestionează un cont curent unde păstrează 107.000 de lei, dar și un depozit de 200.000 de lei. Bunurile deținute de candidat, însă, depășesc 1.300.000 de lei.

Octavian Țîcu

Din activitatea profesională și politică, inclusiv salariul de parlamentar, liderul PUN a obținut peste 900.000 de lei în 2018-2019. Alte peste 200.000 de lei sunt depozitate pe conturile bancare, iar încă 900.000 de lei valorează bunurile pe care le deține.

Violeta Ivanov

Din salarii, deputata a obținut peste 700.000 de lei. Alte 500.000 de lei sunt depozitate pe conturile bancare ale Violetei Ivanov, iar apartamentul pe care îl deține costă mai mult de 400.000 de lei.

Tudor Deliu

Și veniturile salariale trecute de Tudor Deliul, candidat din partea PLDM la alegerile prezidențiale, au ajuns la circa un milion de lei în perioada indicată, conform declarației publicate de CEC înainte de alegerile prezidențiale. În același timp, proprietățile declarate ajung la circa jumătate de milion de lei.

Maia Sandu

Lidera PAS a obținut venituri salariale de 161.000 de lei. Dacă facem convertirea în lei a sumei deținute de ea în valută, obținem peste 405.000 de lei. Mașina și locuința deținută de Sandu valorează, împreună, peste 600.000 de lei.

Articole asemănătoare

Back to top button