fbpx

doc, video | Igor Dodon s-a lansat în campania electorală alături de mai mulți membri PSRM, bașcana Găgăuziei și președinta Parlamentului. Promisiunile și averea candidatului

Igor Dodon s-a lansat în această dimineață în campania electorală. Evenimentul a avut loc în fața unui șantier unde se construiește un drum, iar alături i-au fost mai mulți colegi din PSRM, inclusiv președinta Parlamentului – Zinaida Greceanîi, dar și bașcana Găgăuziei – Irina Vlah.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ce promite Igor Dodon?

Printre promisiunile electorale ale șefului statului se numără grija față de oameni, construirea orașelor și satelor confortabile, iluminarea și gazificarea localităților, economia durabilă, consolidarea statalității, reforma Constituției și Justiției, dezvoltarea parteneriatelor strategice, dar și păstrarea valorilor tradiționale.

În același timp, în cadrul evenimentului, Dodon a precizat că își va lua concediu din cont propriu în perioada campaniei electorale și va merge prin regiuni pentru a discuta cu oamenii.

Care este averea candidatului?

Conform declarației de venit publicate de CEC, în perioada 2018-2019, Igor Dodon a încasat salariul de președinte în valoare de peste 416.000 de lei. La fel, soția sa a avut un venit de peste 718.000 de lei, câștigat la compania exclusiv Media SRL. De asemenea, în document este menționată și dobânda de 1313 lei, obținută la cardul salarial.

Igor Dodon deține un teren intravilan în valoare de peste 451.000 de lei, cumpărat în 2013 și o casă procurată în același an, în valoare de peste două milioane de lei.

În declarația de venit este indicat și un credit de peste 1.400.000 de lei, contractat de la o bancă din Moldova. Împrumutul a fost luat de Dodon în 2013 și urmează a fi restituit până în 2028.

În același timp, potrivit documentului, șeful statului în exercițiu este fondator și președinte al mai multor fundații și organizații obștești.

Declaratie de avere 2018 -2019 Igor Dodon by Victoria Laur on Scribd

Articole asemănătoare

Back to top button