fbpx

„Aberații și calomnii”. Dodon l-a dat în judecată pe Moțpan

Igor Dodon afirmă că l-a dat în judecată pe deputatul Platformei DA, Chiril Moțpan, care a declarat că în tentativa de contrabandă cu anabolizante, depistată într-un microbuz al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova, au fost implicate persoane din misiunea diplomatică, de la Ministerul de Externe și apropiați ai președintelui în exercițiu, Igor Dodon.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui Igor Dodon, afirmațiile precum că fratele său, rudele sau apropiații săi au fost implicați în acest proces sunt „aberații și calomnii”.

Nu legați acest caz cu rude sau apropiati, pentru ca sunt aberații”, a mai spus el.

Este sau nu fostul ambasador implicat, va decide Procuratura Generală”, a declarat șeful statului în exercițiu.

Acesta spune că depistarea anabolizantelor a venit ca urmare a unei operațiuni speciale a instituțiilor statului.

Aceste operațiuni au fost coordonate cu conducerea țării, vreau să-i felicit pentru asta”, a mai spus Dodon.

Alături de cel puțin două persoane din ambasada de la Moscova și două din Ministerul Externe, ar fi implicați și trei apropiați ai lui Igor Dodon, îmi spun sursele: Alexandru Vâlcu, fost șef la vamă, consilier intim al ex-președintelui; Vadim Ciubara, unul dintre oamenii de afaceri afiliați lui Dodon și, se pare, cumătrul lui; dar și Alexandru Dodon, fratele președintelui în curs de expirare”, a declarat Chiril Moțpan ieri, într-o conferință de presă la Parlament.

Precizăm că Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a anunțat la începutul acestei săptămâni că „a inițiat măsurile interne de anchetă, acordând întreaga cooperare organelor competente în instrumentarea cazului”.

Ambasada Republicii Moldova în Rusia nu a venit cu o reacție. În același timp, Guvernul îl recheamă din funcție pe ambasadorul Andrei Neguțaacuzat de un deputat că ar fi coordonat schema de contrabandă cu anabolizante.

Citește și: foto, update | Contrabandă cu anabolizante de peste opt milioane de lei cu un microbuz al Ambasadei R. Moldova în Rusia. Șoferul, pus sub acuzare

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button