fbpx

video | Un deputat cere revocarea ambasadorului moldovean la Moscova în cazul contrabandei cu anabolizante

Deputatul Lilian Carp solicită Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) să-l revoce pe Andrei Neguța din funcția de ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă, iar Procuraturii Generale (PG) – să investigheze cazul contrabandei cu anabolizante cu ajutorul unui microbuz al misiunii diplomatice, depistat sâmbătă la postul vamal Palanca.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Parlamentarul afirmă că microbuzul în cauză a efectuat, până în prezent, 17 curse din Federația Rusă în Republica Moldova, cele mai multe fiind întreprinse în apropiere de alegerile prezidențiale.

Este, cu certitudine, implicarea Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, a ambasadorului Andrei Neguța, acoperit nemijlocit în acțiunile sale ilegale de președintele Igor Dodon”, a declarat Lilian Carp într-o conferință de presă la Parlament.

Potrivit lui, Andrei Neguța este un apropiat al lui Igor Dodon.

Ar fi vorba despre o cantitate de 360 de kg de anabolizante, care ar valora peste 100 de mii de euro, depistate în compartimentul pentru marfă al transportului. Despre acest caz a fost emis doar un comunicat, că s-a depistat, că se va verifica, se vor lua măsuri, abordare care are ca scop mușamalizarea cazului. Acest transport, timp de un an, a trecut vama de 17 ori”, a spus deputatul PAS.

În acest caz, vorbim despre direcția tehnică a Ministerului Afacerilor Externe care sigilează orice colet și emite o scrisoare de descriere a conținutului propriu-zis. Totodată, fiecare deplasare a acestui transport este coordonată cu Ambasada și MAEIE”, a adăugat acesta.

Purtătoarea de cuvânt a Președinției, Carmena Lupei, nu ne-a răspuns la apelurile telefonice pentru a comenta acuzațiile lui Lilian Carp de implicare a lui Igor Dodon în acest caz.

Redacția ZUGO încearcă să obțină o reacție de la Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă.

Menționăm că Procuratura Generală a anunțat în această dimineață punerea sub acuzare a șoferului microbuzului.

Citește și: foto | Contrabandă cu anabolizante de peste opt milioane de lei cu un microbuz al Ambasadei R. Moldova în Rusia. Șoferul, pus sub acuzare

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Back to top button