fbpx

Guvernul recheamă ambasadorul moldovean în Rusia. Chicu: Degrabă o să devenim faima Europei

Guvernul a aprobat o decizie de rechemare a ambasadorului Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, după cazul depistării contrabandei cu un microbuz al misiunii diplomatice în care au fost depistate mai multe cutii cu anabolizante.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Este clar că acest proiect vine în urma actului rușnos depistat cu câteva zile în urmă. E clar că este responsbailitatea cel puțin indirectă a conducătorului misiunii diplomatice, așa că trebuie de răspuns”, a declarat premierul Ion Chicu.

O decizie finală urmează să fie luată de șeful statului, care trebuie să semneze un decret pentru a definiza procesul de demitere a ambasadorului.

„Schimbați lucrurile în minister. Degrabă vom fi faima Europei”

După aprobarea proiectului de rechemare a lui Andrei Neguța, Ion Chicu i s-a adresat ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Domnule Ciocoi, schimbați lucrurile în minister, vedeți ce se întâmplă, pentru că noi degrabă o să devenim faima Europei. Vă rog -schimbați regulamentele, auditul intern și tot ce doriți, dar aceasta e o rușine enormă pentru țară”, a spus Chicu, referindu-se la cazurile de contrabandă efectuate prin intermediul unor canale diplomatice.

Amintim că demisia ambasadorului Neguța a fost cerută și de deputatul Lilian Carp, care l-a acuzat și pe Igor Dodon de coordonarea contrabandei. Șeful statului în exercițiu nu a răspuns acuzațiilor, la fel nici Andrei Neguța.

Află AICI mai multe detalii despre cazul depisătii contrabandei cu anabolizante la postul vamal Palanca.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button