fbpx

foto, update | Contrabandă cu anabolizante de peste opt milioane de lei cu un microbuz al Ambasadei R. Moldova în Rusia. Șoferul, pus sub acuzare

Sâmbătă, 5 decembrie, vameșii și angajații Serviciului de Informații și Securitate (SIS) au oprit o tentativă de trafic ilicit cu anabolizante la postul vamal Palanca. Substanțele au fost depistate la bordul unei mașini cu numere diplomatice. Astăzi, 7 decembrie, procurorii au anunțat punerea sub acuzare a șoferului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

(update 16:09) MAEIE anunță că autoturismul vizat se afla într-o misiune de serviciu pe ruta Moscova-Chișinău-Moscova în perioada 2-5 decembrie 2020, în baza unei solicitări adresate MAEIE din partea Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, în vederea transmiterii la Chișinău a poștei diplomatice curente.

„Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, acordând deplina cooperare organelor competente, a inițiat măsurile interne de anchetă cu solicitarea explicațiilor de rigoare din partea colaboratorilor misiunii diplomatice vizate. De asemenea, ministerul a dispus elaborarea unui nou regulament privind transportarea corespondenței în cadrul instituțiilor serviciului diplomatic și întărirea securității interne”, se arată într-un comunicat al MAEIE.

Vezi și: video | Un deputat cere revocarea ambasadorului moldovean la Moscova în cazul contrabandei cu anabolizante

Știrea inițială:

Potrivit Serviciului Vamal, produsele au fost depistate în compartimentul pentru marfă al unui microbuz cu plăcuțe de înmatriculare CD (corpul diplomatic). Șoferul încerca să iasă din Republica Moldova, însă a fost reținut.

Mașina aparținea Ambasadei Republicii Moldova la Moscova

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), microbuzul este arondat Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă.

Investigațiile operative sunt în desfășurare și MAEIE este cointeresat în clarificarea tuturor circumstanțelor acestui caz, acordând deplina cooperare organelor competente”, se arată într-un comunicat al instituției.

Pus sub acuzare

Procuratura Generală (PG) a anunțat astăzi că șoferul microbuzului a fost pus sub învinuire, investigarea dosarului fiind preluată de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Bărbatul este învinuit de tentativă de contrabandă cu anabolizante și substanțe psihotrope, ia procurorii urmează să depună demers de arest pentru 30 de zile.

Potrivit estimărilor, evaluarea lotului se cifrează la peste 8 milioane de lei.

„Investigarea cazului este exercitată de PCCOCS, de comun cu autoritatea vamală, iar la această etapă se stabilește proveniența substanțelor și cercul de persoane implicate. Procuratura va reveni cu noi amănunte, în măsura în care acestea nu vor periclita avansarea investigațiilor”, se arată într-un comunicat al PG.

Potrivit legii, ontrabanda se pedepsește cu închisoare de la 3 la 10 ani în cazul persoanelor fizice, iar persoana juridică se pedepsește cu amendă în mărime de la 300.000 la 550.000 de lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button