fbpx

Trucuri pentru a nu aluneca pe gheață. Cum treci de polei fără fracturi sau luxații

Iarna vine cu o serie de pericole. Pe lângă țurțurii uriași formați la marginea fiecărui acoperiș, gheața formată pe sol poate fi, de asemenea, un mare inamic în anotimpul rece. Lucioasă ca o oglindă, ea poate deveni un patinoar nedorit pentru pietoni, ce le poate crea o mulțime de probleme, de la entorse, luxații la mici fracturi, scrie Playtech.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Alege încălțămintea potrivită

Optați pentru încălțăminte groasă, călduroasă, cu toc plat. „Evitați tălpile flexibile care au o rezistență slabă la zăpadă și gheață, deoarece cresc riscul de alunecare”, avertizează pe site-ul său Spitalul de Chirurgie Specială din New York. În perioada de iarnă este recomandat să vă achiziționați încălțămintea de la un magazin special cu articole sportive. De asemenea, ideal ar fi să vă puneți pe tălpile ghetelor preferate bucăți de cauciuc special sau să purtați încălțăminte cu talpă antiderapantă, cunoscută pentru a ține piept gheții. Bunicii noștri puneau șosete, porțiuni din dresuri, leucoplast sau sfoară groasă pe care o înfășurau în jurul ghetelor de iarnă.

Mersul pinguinului poate fi salvarea

O metodă simplă pentru a înfrunta această corvoadă este să adoptați mersul pinguinului. Metoda constă în deschiderea picioarelor spre exterior, menținând în același timp capul ridicat. Mersul cu pași mici, chiar și trăgând picioarele, ajută la prevenirea alunecării. De asemenea, și îndoirea genunchilor este utilă, iar brațetele nu trebuie ținute lipite de corp.

Alegeți zonele presărate cu sare sau nisip

Autoritățile împrăștie iarna pe sol nisip sau sare. Această acțiune crește aderența pantofilor, limitând în același timp formarea de porțiuni de gheață. „Planificați-vă călătoriile în avans, pentru a evita obstacolele și terenurile necunoscute”, sfătuiește Spitalul de Chirurgie Specială. A merge pe scurtătură sau a traversa o zonă acoperită de zăpadă înseamnă să riscați să alunecați, să cădeți și să vă răniți.

Plase de țurțuri imenși atârnă în fiecare iarnă pe marginile acoperișurilor. Unii depășesc un metru lungime și cântăresc câteva kilograme, iar când se desprind sub razele soarelui și cad pe trotuar pot ucide oameni. De îndepărtarea acestor pericole trebuie să se ocupe societățile comerciale și asociațiile de proprietari, dar, cum accidente se întâmplă în fiecare iarnă, angajații primăriilor ies să facă verificări. De obicei, firmele se aleg cu somații și promit că se vor conforma regulilor pentru a nu plăti amenzi de mii de lei.

 

Articole asemănătoare

Back to top button