fbpx

Specialiştii atenționează despre cum trebuie să fie brazii artificiali

Specialiştii Agenţiei pentru Protecţia Consumatorilor şi Supravegherea Pieţei atenţionează asupra unui set de recomandări pentru procurarea brazilor artificiali. Astfel, consumatorii sunt avertizaţi să evite produsele de calitate îndoielnică, informează Moldpres.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit experţilor, cumpărătorii trebuie să aibă grijă ca baza bradului să fie dreaptă și să aibă suficientă stabilitate pentru a susține greutatea pomului artificial.

„Unele materiale polimere conțin substanțe care pot provoca alergii cu reacții adverse. Materialul unui brad de calitate inferioară poate elimina, mai ales sub influența luminii și a lumânărilor, substanțe chimice nocive. În acest sens, asigurați-vă că nu este prezent mirosul persistent specific de substanțe chimice”, au afirmat surse de la Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor.

Totodată, este binevenit să fie achiziționați brazi artificiali rezistenți la foc sau care nu întrețin arderea. De asemenea, trebuie respectate unele reguli şi la procurarea jucăriilor, evitându-se cumpărarea celor din material casant sau sticlă, pentru a preveni eventuale incidente.

Dacă vânzătorul declară că oferă garanție îndelungată pentru brazii de Crăciun, de la acesta trebuie solicitată eliberarea talonului de garanție cu precizarea termenului. Bonul de casă eliberat de comerciant, precum și certificatul de garanţie trebuie păstrat, pentru a putea fi confirmată efectuarea cumpărăturii.

Pentru cei care preferă la sărbători brazi de Crăciun naturali, pepinierele Agenţiei „Moldsilva” preconizează să scoată în acest an pe piaţă mai multe tipuri de conifere. Tradiţional, tăierile vor începe în a doua jumătate a lunii decembrie.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button