fbpx

Idei pentru un mic dejun sănătos: Ce să mănânci dimineața ca să-ți țină de foame până la prânz

Un mic dejun sănătos, dar și sățios este un obiectiv pe care ni-l propunem cu toții, însă, din păcate, nu întotdeauna suntem atenți la fiecare aliment. Mai jos îți explicăm ce să mănânci la micul dejun și ce să nu consumi dimineața, pentru a avea energie, dar și pentru a-ți menține sănătatea stomacului. Printre recomandări se regăsesc și alimente pe care nu le-ai fi considerat interzise dimineața, scrie Libertatea.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Pentru ca ziua ta să pornească în mod corect, sănătos, micul dejun trebuie servit în primele 60 de minute de când ne-am trezit.

Pentru cei care spun că nu pot mânca așa devreme, răspunsul e simplu: serviți un pahar de apă când v-ați trezit. Acesta ar trebui, de fapt, să fie primul lucru pe care îl face fiecare dintre noi, indiferent dacă mănâncă sau nu. Un pahar de apă dimineața, înainte de cafea, mâncare sau orice altceva, îți pune metabolismul în funcțiune, îți limpezește mintea, îți hidratează organele vitale, te ajută să elimini toxinele adunate în organism și chiar să și slăbești.

Ce să mănânci la micul dejun și ce nu este recomandat să consumi

Cartofii sunt recomandați pentru că amidonul pe care-l conțin scade colesterolul, ei sunt bogați în minerale.

Roșiile pot fi și ele consumate dimineața deoarece: – îmbunătățesc digestia; – accelerează metabolismul.

Cerealele la micul dejun sunt recomandate deoarece asigură un aport important de vitamine, nutrienți și fibre. Fibrele din cerealele integrale sunt substanțele care te ajută să ai o digestie ușoară și normală. De asemenea, consumul regulat de fibre poate ajuta la un nivel normal al zahărului în sânge, precum și un nivel de colesterol scăzut.

Nu este recomandat dimineața să consumi iaurt sau portocale.

Iaurt nu este indicat pe stomacul gol, deoarece crește aciditatea. Portocalele consumate pe stomacul gol pot irita stomacul și pot provoca gastrită. Pentru prânz se pot consuma nuci, orez, carne sau banane.

Idei de mic dejun sănătos – ce să mănânci dimineața

  • O omletă din două ouă, câteva nuci şi două roşii;
  • O salată din legume diverse cu măsline, două ouă fierte şi puţină carne;
  • O conservă de peşte cu castraveţi şi roşii;
  • Alune crude şi fructe de pădure;
  • O jumătate de avocado cu brânză şi două felii de pâine integrală.

Micul dejun – 5 beneficii importante

Pe lângă surplusul de energie pe care îl aduce organismului, micul dejun mai are și o mulțime de alte beneficii valoroase pentru sănătate. Iată de ce este important să iei micul dejun:

  • Micul dejun crește aportul de nutrienți;
  • Micul dejun consumat în mod regulat ajută la stimularea metabolismului, iar în organism sunt reținuți mai mulți nutrienți;
  • Micul dejun ajută și la asimilarea în cantități mai mari a vitaminelor, fibrelor și mineralelor;
  • Stimulează și accelerează metabolismul;
  • Mesele regulate și frecvente ajută metabolismul să ardă mai repede caloriile și grăsimile din organism;
  • Previne apariția senzației imediate de foame;
  • Un mic dejun copios îți va oferi senzația de sațietate și va preveni apariția imediată a senzației de foame pe parcursul zilei;
  • Îmbunătățește capacitatea de concentrare și memoria.

Consumul regulat al micului dejun te va ajuta să crești aportul zilnic de nutrienți de care creierul și organismul au nevoie pentru a se concentra.

O dată ce creierul primește necesarul de nutrienți, acesta va funcționa la capacitate maximă pe durata întregii zile.

Așadar, dacă nu vei sări peste micul dejun, îți va fi mult mai ușor să îți menții o greutate corporală optimă.

Articole asemănătoare

Back to top button