fbpx

foto | S-a apucat să alerge când împlinise un secol, iar de atunci este numită bunicuța „Uragan”: „Când ai 103 ani, fiecare zi e un miracol”

A demonstrat că viața trebuie trăită în continuă mișcare, chiar dacă ai trecut de prima tinerețe. Este vorba despre Julia Hawkins – o femeie din Statele Unite care are acum 103 ani. De alergat s-a apucat abia când împlinise un secol, însă a urmărit mereu să ducă un stil de viață sănătos.

Acum câștigă toate cursele de distanțe scurte, rezervate persoanelor care au împlinit centenarul. În urmă cu doi ani Julia Hawkins stabilea recordul de viteză în proba de alergare de 100 de metri rezervată concurenților cu vârste de peste 100 de ani, acum deja are și o poreclă – „Uraganul”.

Bunicuța a demonstrat că își merită pseudonimul și s-a impus din nou la Jocurile Seniorilor 2019, competiție organizată în Albuquerque, New Mexico, Statele Unite. De data asta, ea a cucerit medalia de aur atât în proba de 50 de metri, cât și în cea de 100. 

„Sunt încântată că am făcut ce am făcut, dar n-am reușit să fiu la fel de bună așa cum am mai fost. Nu știu dacă din cauză că sunt mai bătrână sau din cauza atmosferei”, a declarat Julia Hawkins pentru ABC.

Născută în 1916 în Wisconsin, Hawkins are patru copii, trei nepoți și trei strănepoți. Ea a început să facă sport după ce s-a pensionat, participând la curse de ciclism, unde a cucerit mai multe titluri. Potrivit National Senior Games Association, ONG-ul care organizează Jocurile Seniorilor, Julia este cea mai în vârstă alergătoare din America. Ea are o explicație simplă pentru longevitatea de care se bucură.

„Caut să rămân ocupată. Mă mișc. Nu fac vreun exercițiu anume. Obișnuiam înainte, dar acum nu cred că-mi mai trebuie. Întotdeauna am avut grijă ce mănânc, mănânc sănătos și îmi mențin greutatea la un anumit nivel”, spune ea. 

Cea mai mare parte din activitatea fizică o face îngrijind grădina casei sale din Louisiana. Înăuntru, femeia ține la loc de cinste toate medaliile pe care le-a cucerit de-a lungul anilor.

„Le țin aici și aici. Am strâns câteva. Soțul meu mi-a făcut o cutie în care să le pun”, spune ea mândră.

La 103 ani, Julia nu-și face planuri și caută să se bucure din plin de fiecare zi. Întrebată ce obiectiv are pentru următoarea cursă, ea se mulțumește să spună cu înțelepciune: „Niciodată nu poți să știi. Când ai 103 ani, fiecare zi e un miracol. Continui să mă ridic și să fiu aici”.

Articole similare

Close