fbpx

foto | Primăvara, adusă pe podiumul Moldova Fashion Days. Zeci de branduri autohtone și-au prezentat colecțiile pentru noul sezon

Chișinăul s-a transformat în acest weekend într-o paletă de culori, iar rochiile lungi și accesoriile au fost vedetele de la Moldova Fashion Days. Astfel, fiind la cea de-a XV-a ediție, evenimentul a dat start oficial primăverii prin prezentarea noilor colecții primăvară-vară 2019, realizate de circa 30 de designeri marca din inima.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Iubitorii de modă sau simplii doritori de a scăpa de monotonia din garderobă s-au adunat aseară în cel mai mare showroom Jaguar Land Rover din Europa, pentru a admira și, în premieră, a cumpăra creații imediat ce acestea au fost prezentate pe podium, motto-ul principal al evenimentului fiind „See Now, Buy Now”.

„Industria fashion se dezvoltă cu pași rapizi în Republica Moldova și acest lucru mă încântă enorm, deoarece acum îmi place și vreau să cumpăr tot mai multe creații realizate de designerii din țara noastră. Chiar am văzut niște accesorii incredibil de frumoase, care neapărat trebuie să ajungă la mine”, susține Victoria, tânără prezentă la eveniment.

Foto: Andrei Cotorobai

„Colecțiile sunt foarte bune, chiar am ochit câteva ținute, și pot spune că sunt accesibile tuturor. Totuși, apreciez enorm brandul Nicole Storm, pentru stilul minimalist al acestuia. 

Cu siguranță mi-aș cumpăra ținute marca Georgette și un costum clasic de la brandul Ionel, deoarece acesta este potrivit pentru orice ocazie”, adaugă Laura Ignat, pentru ZUGO.

Foto: Laura Ignat via Facebook

În cadrul evenimentului, invitații au avut șansa să găsească cea mai bună selecție de branduri pentru orice vârstă, orice stil și orice categorie de venituri. De asemenea, în acest an, la Moldova Fashion Days au reușit să facă cunoștință și cu 9 designeri debutanți, 10 designeri de la Centrul de excelență ZIPhouse și 10 designeri de accesorii.

„Sunt prezentate peste 30 de branduri la această ediție, unele noi, altele deja cunoscute de public. De asemenea, avem și un brand nou pentru bărbați, ceea ce este mai rar.

În privința colecției prezentate de „Georgette”, noi am ales tema de bază a living coralului, astfel accentul este pus anume pe această culoare. Avem un imprimeu specific colecției care exprimă frumusețea acestei nuanțe”, declară pentru ZUGO, Georgeta Mir, creatoare de modă.

Foto: Andrei Cotorobai

Decorul în stil jungle, muzica bună și atmosfera plăcută a evenimentului au fost pe placul celor prezenți la eveniment. Mai mult, show-ul a reprezentat și o șansă de a gusta din viața de pe podium. Astfel, pentru prima dată, alături de modelele profesioniste, au defilat și 10 tinere amatoare care au fost selectate în cadrul proiectului „Fii model pentru o zi”, munca acestora fiind apreciată de public cu aplauze și cuvinte de laudă.

„Despre faptul că vor fi 10 tinere amatoare am aflat de pe pagina evenimentului, însă totul a fost foarte bine organizat, și poate fi observată munca depusă, încât nu am putut să fac diferența între acestea. Cert pot spune că fetele sunt foarte frumoase”, menționează Anatolie, vizitator.

Foto: Andrei Cotorobai

În acest an, Moldova Fashion Days a fost împărțit în 3 blocuri (mini show-uri) în fiecare zi, iar în timpul pauzelor, invitații au avut ocazia să servească spumant, băuturi răcoritoare și cafea, să savureze gustările oferite de parteneri și să danseze pe muzica mixată de Dj-ul evenimentului.

Foto: Andrei Cotorobai
Foto: Andrei Cotorobai
Foto: Andrei Cotorobai
Foto: Andrei Cotorobai
Foto: Andrei Cotorobai
Foto: Andrei Cotorobai
Foto: Andrei Cotorobai

Autor: Nicoleta Isac, stagiară

Articole asemănătoare

Back to top button