fbpx

foto | „Pagini de istorie și valori ale identității culturale”. Cum s-a desfășurat proiectul „Jazz și poezie”

Proiectul „Jazz și poezie” lansat de Asociația Obștească „MuzArt” s-a desfășurat în perioada 27 – 30 septembrie 2022 în Conacul Andrei Pommer, satul Țaul (raionul Dondușeni), la Palatul de Cultură din or. Hîncești, la Biblioteca Națională a Republicii Moldova și la Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău” în componența maeștrilor Valereiu Culea (compozitor, pian), Mihaela Haduca (vocal), Oleg Leștaev (percuție), Ion Negură (flaut), Ion Vîran (bas).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aranjamentul muzical al compozițiilor este semnat de Valeriu Culea, compozitor, instrumentist, membru al Uniunii Muzicienilor din Republica Moldova, director al „Jazz’ n Chișinău internațional festival”.

Evenimentul a fost însoțit de un recital de poezie artistică din opera scriitorilor români, susținut de maestrul Nicolae Jelescu, actor și regizor basarabean.

Evenimentele au fost urmărite de studenți, profesori de la licee si școli muzicale din Chișinău si regiuni, reprezentați oficiali din mun. Chișinău, or. Hîncesti, or. Dondușeni, s. Taul, comunitatea artistică, muzicieni profesioniști, reprezentanți mass-media, public larg.

Invitații speciali ai evenimentului au fost Marina Damian, șef Direcției Cultură a Municipiului Chișinău, Narcis Afrasine, director adjunct, Institutul Cultural Român din Chișinău, Valeria Suruceanu, Directorul Muzeul de Istorie al Orașului Chișinău, președintele Asociației Obștești „PLATFORM CULTURA”, Paul Gamurari, președintele Uniunii Compozitorilor din Moldova, cât și oaspeții Aurelia Bufteac, pianistă, profesor la Universitatea de Arte din Iași (România), Olga Iuhbo, pianista, Maestru in Arte din Italia.

Participanții la eveniment au apreciat înalt măiestria artistică a aranjamentului, interpretarea cu brio a muzicienilor și farmecul recitalului de poezie, care au adus în fața publicului pagini de istorie, valori ale identității culturale, etnice şi spirituale ale poporului român.

Proiectul a fost realizeazat cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din România.

Articole asemănătoare

Back to top button